Meer rechtszaken voor bitcoin fantast Craig Wright

Arthur van Pelt

Arthur van Pelt

Meer rechtszaken voor bitcoin fantast Craig Wright

Blog Arthur van Pelt - We kunnen weer twee rechtszaken toevoegen aan de steeds langer wordende lijst. Op 3 mei kondigde zijn advocaat ONTIER in Engeland aan dat zij namens hun cliënt Craig Wright - die steevast valselijk wordt gerefereerd als de uitvinder van Bitcoin - zogenaamde Intellectueel Eigendom procedures zijn gestart tegen de welbekende Amerikaanse cryptobeurzen Kraken (gestart in 2011 met hoofdkantoor San Francisco, Californië) en Coinbase (gestart 2012, hoofdkantoor ook San Francisco, Californië).

Uit het persbericht van ONTIER:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Londen 3 mei 2022 – Dr. Craig Wright, de uitvinder van het eerste succesvolle elektronische geldsysteem, Bitcoin, hebben samen met twee aan hem gelieerde bedrijven, Wright International Investments Limited (WII) en Wright International Investments UK Limited (WIIUK), intellectueel eigendom claims ingediend tegen twee cryptovaluta beurzen - Kraken en Coinbase (NASDAQ: COIN) - voor het valselijk voorstellen dat de cryptovaluta "Bitcoin Core" (BTC) Bitcoin is.

De eisers beweren dat deze en andere beurzen in BTC hebben gehandeld - en investeerders en consumenten hebben aangemoedigd om te handelen en te investeren - door deze cryptovaluta voor Bitcoin door te laten gaan, ondanks dat het pas in 2017 is gecreëerd als een andere software-implementatie van, en los van, het bitcoin protocol dat Dr. Wright heeft vastgesteld toen hij meer dan 13 jaar geleden voor het eerst het elektronische geldsysteem creëerde. De enige digitale valuta die trouw blijft aan het originele bitcoin protocol is "Bitcoin Satoshi Vision" (BSV), de software-implementatie van het originele bitcoin protocol. De eisers stellen dat deze verkeerde voorstelling van zaken door Coinbase en Kraken heeft geleid tot verwarring onder houders van digitale valuta over de authenticiteit van de valuta die velen hebben gekocht en ingeruild.

De eisers vorderen een gerechtelijk bevel dat de gedaagden ervan weerhoudt BTC te promoten als bitcoin, door oneigenlijk gebruik van het bitcoin logo of enig visueel gelijkaardig teken of bewoording.

Meer rechtszaken voor bitcoin fantast Craig Wright

De vorderingen zullen waarschijnlijk enkele honderden miljarden Britse ponden waard zijn als een onderzoek naar de volledige winsten van elk van deze beurzen wordt uitgevoerd door getuige-deskundigen voor het Hof.

De procedure is op 29 april 2022 ingediend in de Intellectual Property List van de Business and Property Courts van Engeland en Wales. Ze zijn de eerste in wat een reeks van claims zal zijn tegen elk van de grootste digitale valuta beurzen, geïnitieerd om toekomstige misvattingen over de ware operationele aard van Bitcoin te voorkomen.

Bitcoin (BSV) is het snelste, meest schaalbare, milieuefficiënte en regelgevingsvriendelijke blockchain dat bestaat, terwijl het zich houdt aan het oorspronkelijke protocol van Dr. Wright. Dr. Wright maakt zich sterk voor het feit dat geen enkele ander digitale valuta zichzelf op ongepaste wijze verhult onder de Bitcoin naam.

Simon Cohen van ONTIER zei:

“Deze acties zijn ongetwijfeld baanbrekend voor de markt voor digitale activa. Simpel gezegd, de bewering van de eisers is dat als uw digitale activa niet strikt voldoen aan het bitcoin protocol en niet gekoppeld zijn aan de bitcoin blockchain, het geen Bitcoin is en niet als zodanig op de markt mag worden gebracht of ernaar mag worden verwezen als zodanig. Productkeuze is een essentiële motor voor innovatie, maar bezitters van cryptovaluta moeten precies weten wat ze kopen en stabiliteit komt voort uit transparantie. Bitcoin is ontworpen als een peer-to-peer elektronisch contant betalingssysteem, en niet als een waardeopslag systeem. Hoewel dit waarschijnlijk de hoogste claim is die ooit voor de Engelse rechtbanken is gekomen, zijn de argumenten ter ondersteuning van het standpunt van onze klanten rechttoe rechtaan en verifieerbaar.”

Dr. Wright, WII en WIIUK worden geadviseerd door ONTIER LLP Partners, Derek Stinson en Aoife Keane, Managing Associate, Simon Cohen en Associate Tom Leach. Alastair Wilson QC, Michael Hicks en Jamie Muir Wood van Hogarth Chambers zijn aangesteld als raadsman, met aanvullende hulp van Harcus Parker-partner, Damon Parker.

EINDE

Ik hoop dat de lezer deze hilarische onzin - ingefluisterd bij ONTIER door Craig Wright - heeft kunnen verwerken, en bereidt is om nog even verder te lezen. Want het persbericht geeft daarnaast ook een mooi overzicht van alle lopende rechtszaken waar Craig Wright op dit moment in betrokken is in de sectie “Opmerkingen voor redacteuren” (waarbij het duidelijk moge zijn dat Craig Wright niet de Bitcoin whitepaper heeft geschreven, dat hij deze whitepaper ook niet onder de naam Satoshi Nakamoto heeft gepubliceerd, en ook dat hij zichzelf heeft “ontmaskerd” in december 2015 met een mix van authentiek materiaal en zelfgemaakte vervalsingen die hij naar Wired en enkele andere media bedrijven had gestuurd onder een valse naam):

Dr. Wright schreef de whitepaper "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" en publiceerde het in oktober 2008 onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Hij werd onvrijwillig ontmaskerd als Satoshi door Wired magazine in december 2015.

De eisers erkennen de regelgevende verantwoordelijkheden van de beurzen die zijn genoteerd aan Nasdaq met betrekking tot deze procedures.

Deze rechtszaak is de laatste in een reeks juridische claims die zijn ingediend door ONTIER LLP namens Dr. Wright en zijn gelieerde entiteiten om zijn recht te handhaven om zijn rechtmatige digitale activa, zijn reputatie als de maker van Bitcoin en zijn bijbehorende intellectuele eigendom te beschermen:

In 2021 heeft ONTIER met succes een auteursrechtclaim ingediend tegen de anonieme liefhebber van digitale valuta die opereert onder het pseudoniem "CØbra").

Vorig jaar lanceerde ONTIER ook een claim tegen de ontwikkelaars van BTC, BCH, BCH ABC en BSV om de controle te herstellen over adressen die Bitcoin en andere digitale valuta bevatten. Tegen de rechtsbevoegdheid van de verweerders tegen deze claim wordt momenteel beroep aangetekend door de eiser, Tulip Trading Ltd (de trust waarvan Dr. Wright en zijn familie de uiteindelijke begunstigden zijn).

Op 23 en 24 mei 2022 zal het proces plaatsvinden in het Londense Hooggerechtshof met betrekking tot de lasterclaim van Dr. Wright tegen Bitcoin podcaster Peter McCormack.

Evenzo wordt ONTIER geïnstrueerd door Dr. Wright in zijn Engelse smaad rechtszaak tegen Twitter gebruiker hodlonaut, een enthousiaste digitale valuta-liefhebber, waarvan het proces waarschijnlijk eind 2023 zal worden gehoord.

ONTIER adviseert Dr. Wright ook over zijn verdediging en tegenvordering met betrekking tot de uitdaging van de Crypto Open Patent Alliance tegen het auteurschap van Dr. Wright van de bitcoin whitepaper, dat waarschijnlijk in 2023 zal worden gehoord.

Ik heb bewust even gewacht met het schrijven van dit artikel om te kijken hoe dit “enkele honderden miljarden Britse ponden” bericht van onze Satoshi toneelspeler zou gaan vallen in de markt.

Kort gezegd: een massieve radiostilte.

Kraken heeft zich volledig stilgehouden tot nu toe, terwijl Coinbase verplicht is, als beursgenoteerd bedrijf, om zogenaamde “material facts” binnen 4 dagen aan hun aandeelhouders te melden. Dit bericht aan de aandeelhouders is er echter niet geweest. Ook bij de presentatie van de cijfers van het eerste kwartaal 2022 en de vooruitblik op de toekomst van Coinbase: geen enkel woord over Craig Wright en zijn claim. Hoe zouden we dit kunnen verklaren?

Wat mij betreft is de verklaring simpel: men neemt dit (alweer) totaal niet serieus. En terecht, als je het mij vraagt. Craig Wright wordt al sinds de “ontmaskering” in december 2015 niet serieus genomen met zijn valse verklaringen zonder enig bewijs, terwijl het bewijs dat hij levert, bijna altijd vervalst en geantidateerd is. En of Craig Wright het nou zegt, of zijn advocaat; het blijft onzin.

En ondertussen is het is alleen Craig Wright zelf die hoog van de toren blijft blazen... Want wat er na de Coinbase en Kraken rechtszaken gaat komen weet hij al. Kennelijk.

Meer rechtszaken voor bitcoin fantast Craig Wright
bron: AFR

Tot de volgende keer! Voor het laatste Craig Wright nieuws kun je Arthur van Pelt volgen op Twitter.

Lees meer blogs van Arthur over de handel en wandel van Faketoshi.


Lees meer over:
Craig Wright

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties