Onzin rechtzetten en informatie delen over Bitcoin op BTCWiki.nl

BTCWiki.nl is een open-source samenwerkingsverband van verschillende bitcoiners die samenwerken aan objectieve informatievoorziening van het Bitcoin netwerk. Als collectief houden zij samen deze kennisbank in de lucht en continue geüpdatet.

BTCWiki

Het initiële idee hierachter was om de zogeheten FUD (Fear Uncertainty and Doubt) en onwaarheden zoals gepubliceerd in de media -maar ook van (prominente) personen- te ontkrachten en te weerleggen met feitelijke waarheden. De website/kennisbank is dan ook geboren uit het ongenoegen over de verspreiding van misinformatie over Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De belangrijkste vraag hierbij is misschien wel: “Nou en, wie boeit dat nou? Desinformatie vindt overal plaats”

Dit is uiteraard waar, ware het niet dat financiële soevereiniteit een van de “corner Stones” van de samenleving is. Bitcoin maakt het mogelijk dat iedereen die ervoor kiest om deel te nemen aan het netwerk hij/zij dit ook kan en daarmee ook voor het eerst in de geschiedenis onafhankelijk kan deelnemen aan een nieuw wereldwijd monetair netwerk.

Het effect hiervan zullen we misschien niet direct in Nederland merken, maar in landen waar de financiële infrastructuur dermate slecht is(en corrupt) is het voor veel mensen al van levensbelang. Nigeria en Venezuela zijn meest recentelijke voorbeelden waarbij toegang tot Bitcoin letterlijk van levensbelang is voor de lokale bevolking.

Met deze informatie in het achterhoofd vinden we tevens onze weg terug naar bovengenoemde vraag en wordt daarmee ook gelijk beantwoord. Hoe beter mensen op juiste wijze over Bitcoin geïnformeerd worden, over zowel haar voordelen als tekortkomingen, des te meer kans op persoonlijke financiële soevereiniteit krijgt het individu.

Het doel van de mensen die werken aan BTCWiki.nl is om belangeloos mensen te onderwijzen. We zijn niet politiek gearrangeerd, verdienen niet aan jou als bezoeker, zeggen niet wat je wel of niet moet doen, we dwingen je ook niet om deel te nemen, maar weerleggen alleen feitelijke onjuistheden en zijn er graag voor je als startpunt in de zoektocht naar juiste inhoudelijke informatie over Bitcoin die voor wat voor reden dan ook op “reguliere” mediaplatformen lastig te vinden is.

In het hoofdstuk ‘Bitcoin in de media’ houden we het archief van artikelen in de Nederlandse pers bij waarin onjuistheden over Bitcoin staan vermeld. Deze onjuistheden worden vervolgens weerlegd met feiten door verschillende experts en insiders uit de crypto wereld. Er heerst namelijk bij redacturen en journalisten op de redacties van de gangbare publicaties nog een aanzienlijk gebrek aan kennis en een stapel aan misverstanden over wat Bitcoin is, hoe het werkt en welke serieuze rol het speelt en in de toekomst nog zal gaan spelen.

De andere hoofdstukken/tabs staan in het teken van algemene informatie omtrent Bitcoin. Variërend van bitcoin kopen tot aan de slag met lightning en alles ertussen in.

Volg ons op: www.BTCWiki.nl

Team BTCWiki

Lees meer over: