Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Door Elroy Ryon van Het Crypto Huis - Op het moment van schrijven hanteert bitcoin (BTC) een prijs van $10.145 bij Bitstamp. Gaat de koers 'pumpen' of 'dumpen' dit weekend? Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin gisteren een bijzondere dag had met veel prijsactie. De dagelijkse candlestick is in mijn ogen erg bullish.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar Bitcoin wist niet door te zetten voor een dagelijkse sluiting boven de EMA-21.

Wanneer je het artikel van vorige week had gelezen, wist je dat ik deze week keek naar een mogelijke start van de C-Wave in de Elliott Wave - Double Three theorie.

Echter, de bitcoin koers ging gisteren weer wat lager dan de ‘local low’ van vorige week. Op de 4 uur kaart hebben wij de mogelijke ‘Bullish scenario’ alsnog in kaart kunnen brengen.

Maar we moeten voorzichtig zijn in deze zone, en daarom behandelen wij ook een ‘Bearish scenario’ bij het 4-uur tijdframe.

Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur overzicht (onderstaande figuur 2, red.) is duidelijk te zien dat Bitcoin een mooie run heeft gehad. Ook bevindt Bitcoin zich weer boven de EMA-21 (4H).

Het is wel erg van belang dat Bitcoin zich boven de EMA-21 houdt voor enkele uren. Zo is de kans groter om de bullish scenario uit te spelen. Ook op de RSI kunnen wij zien dat Bitcoin is uitgebroken uit zijn patroon.

Descending Broadening Wedge

Wanneer wij het over patronen hebben, kunnen wij inmiddels de Descending Broadening wedge op het 4-uur tijdframe waarnemen.

De Descending Broadening Wedge kan ons bij een bullish uitbraak in ieder geval naar $10.630 brengen, is mijn verwachting.

Dit zal dan ook het hele sentiment kunnen veranderen, aangezien Bitcoin zich dan weer boven de belangrijke EMA’s (Exponential Moving Average) bevindt.

Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Bitcoin 4-uur Bullish scenario

Om de bullish scenario uit te spelen, wil ik eerst een break-out zien uit de Descending Broadening wedge en een bounce op de EMA-21 (4H).

Ook kunnen wij het misschien wel zien als een symmetrical triangle, met een fake-out aan de onderkant.

Zoals we weten is de Symmetrical Triangle een patroon dat zowel opwaarts als naar beneden kan uitbreken, dus op een val naar beneden is ook mogelijk!

Wanneer wij uitgaan van de Bullish scenario zie ik als target de $10.650 zone in de kaart.

Daar verwacht ik een kleine reactie op de trendlijn van de descending triangle.

Afhankelijk van de reactie die wij daar maken, verwacht ik daarna wel dat wij ons gaan klaar maken voor dé beweging naar misschien wel de $12.000 zone.

Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Bitcoin 4-uur Bearish scenario

Natuurlijk is er ook een Bearish scenario in kaart te brengen. Want Bitcoin heeft nog steeds de weerstand van de EMA-21(D) en de EMA-200(4H) boven zich.

Ook heeft Bitcoin nog zijn trendlijn boven zich.

Wanneer Bitcoin opnieuw onder de $10.040 valt en een 4-uur candlestick hieronder sluit, begin ik mij weer zorgen te maken en staat een test van de $9.450 weer op de kaart.

Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Bitcoin 1-uur grafiek

Op het 1 uur grafiek zoomen wij vooral om de prijsbewegingen goed in kaart te brengen. Zo is te zien dat op het moment van schrijven ($10.125) Bitcoin zich nu op zijn trendlijn en supportlijn bevindt.

Ook bevindt Bitcoin zich op de EMA-21(4H), dus een bounce is op dit moment zeer van belang om de bullish scenario uit te spelen.

Analyse: gaat bitcoin met $10.600 een groen weekend tegemoet?

Support levels

De support levels zien we liggen bij:

Resistance levels

Breekt bitcoin door $10.400 heen?

Op dit moment zitten wij in een belangrijke zone.

Zoals eerder gezegd, wanneer Bitcoin zijn resistance van $10.400 in combinatie met de EMA-200(4H) weet te breken, is de kans zeer groot dat wij een groen weekend tegemoet gaan.

De reden hiervan is ook dat wij dat waarschijnlijk een sluiting zullen zien boven de EMA-21 op het dagelijkse tijdframe.

Wanneer Bitcoin toch ervoor kiest om naar beneden uit te breken, is het van belang dat Bitcoin wel boven de $10.050 blijft.

Wanneer Bitcoin dit level verliest, ben ik bang dat wij zelfs de $9450 kunnen gaan opzoeken dit weekend. Het is overduidelijk een beslissende dag vandaag.

YouTube Update

Graag neem ik jou in de onderstaande YouTube video mee met een toelichting over de besproken scenario’s en de belangrijke levels van Bitcoin. Ook nemen wij Bitcoin dominantie en diverse altcoins onder de loep.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus/Premium kanaal:

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain/ TA gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via onze website!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties