Gerucht: “Bitcoin (BTC) handel Fidelity start binnen enkele weken”

Assetmanager Fidelity start binnen enkele weken met het aanbieden en beheren van cryptovaluta. De dienst richt zich in eerste instantie primair op bitcoin (BTC) en later mogelijk op ethereum (ETH). De miljardenfirma uit Boston wil met name institutionele klanten zoals pensioenfondsen ontzorgen. Deze partijen ervaren de nodige koudwatervrees op de volatiele cryptomarkt te betreden. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van één bron dichtbij de zaak.

Lees ook – Tom Jessop (Fidelity): “Interesse Wall Street in crypto groeit, maar voorzichtig”

Aan – en verkoop en beheer van bitcoin (BTC)

De firma uit Boston is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met 2.500 miljard dollar onder beheer en meer dan 13 duizend financiële instellingen als klant, waaronder veel pensioenfondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afdeling Digital Assets werd oktober vorig jaar in het leven geroepen. In maart dit jaar kondigde men de custody dienst aan. Onlangs trok Fidelity ook een ervaren managing director van zakenbank Barclays aan om het team te versterken.

In een interview met The Block Crypto zei Tom Jessop, directeur Fidelity Digital Assets, onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Jessop, Fidelity Digital Assets”]Onze custody oplossing is als een zwembaan. Wij zorgen dat men zónder zorgen het water in kan. de volatiliteit van deze markt schrikt namelijk af.

Ten tweede is er een gebrek aan regelgeving én een gebrek aan fundamentele marktdata. Onze klanten willen niet met diverse exchanges te maken hebben. We bieden deze dienst nu tegen een korting aan.[/penci_blockquote]

Cryptomarkt

Fidelity voegt zich daarbij bij concurrenten zoals eTrade en Robinhood die cryptovaluta al aan hun klanten aanbieden en de sleutels (“private keys”) van de cryptovaluta voor hen bewaren.

Fidelity heeft de berichtgeving van Bloomberg niet formeel bevestigd. Wel geeft een woordvoerster toelichting op het onbevestigde bericht:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“We currently have a select set of clients we’re supporting on our platform. We will continue to roll out our services over the coming weeks and months based on our clients’ needs, jurisdictions, and other factors. Currently, our service offering is focused on Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Interesse “Wall Street” in crypto groeit

Uit eigen onderzoek van Fidelity blijkt dat de interesse van Amerikaanse financiële instellingen en bedrijven (“Wallstreet”) groeit. De assetmanager deed onderzoek naar circa 450 instellingen (family offices, financiele dienstverleners, accountancyfirma’s, hedgefondsen etc).

Uitkomst? 20% heeft al geïnvesteerd in digitale assets (equity in cryptobedrijven of direct in cryptovaluta, redactie) met het doel om hun investering te verhogen. Sommigen spreken zelfs van een verdubbeling in de komende vijf jaar.

Op moment van schrijven is de koers van bitcoin (BTC) $5.631 met een minnetje van 1,7%. Ethereum noteert een koers van $162, met een plusje van 1%.

Bron: Bloomberg

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...