CSO Binance: ‘Bitcoin kan naar $50.000, altseason niet aannemelijk’

Bitcoin (BTC) is afgelopen nacht hersteld tot boven de $11.000. Gin Chao, Chief Security Officer bij Binance waagt zich gelijk aan een vergezicht. Volgens Chao gaat BTC in 2019 een nieuwe parabolische groeicurve doormaken. Opmerkelijk: Binance staat bekend als de altcoinbeurs bij uitstek met ruim 500 handelsparen die het aanbiedt.

CSO Binance: 'Bitcoin stijgt naar $50.000'

Binnen de huidige cyclus kan BTC door stijgen naar minstens $50.000 en zelfs $100.000, zo stelt hij in een interview met BlockTV. Hij verwijst daarbij naar de parabolische curves die BTC eerder heeft doormaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""] ‘Kijkend naar de historische patronen van bitcoin, kan BTC potentieel een nieuw record neerzetten boven de $20.000. Potentieel gaat het om $50.000 en $100.000'.[/penci_blockquote]

Zodra BTC aantrekt en de altcoins minder populair worden, dan verschuift ook het volume bij Binance. Zo noteert het handelspaar BTC-USDT de afgelopen 24 uur een volume van $1,2 miljard, aldus marktvorser Coinmarketcap.

Altseason of niet?

Chao vindt het niet aannemelijk dat kleinere cryptomunten gaan profiteren van de bitcoin opmars. Een nieuw altseason, waarbij altcoins een langere periode stijgen, is niet aan de orde, stelt hij.

Door de bank genomen spreekt men van een altseason, zodra bitcoin dominantie onder de 50% duikt. Dat is de afgelopen maanden niet gebeurd.

Volgens Messari.io is de dominantie van BTC in de markt op dit moment 65,8%. Bij Coinmarketcap ligt dat cijfer met 62% lager.

CSO Binance: ‘Bitcoin kan naar $50.000, altseason niet aannemelijk’

Bron: Cointrade.pro

De investeringsgolf uit 2017, waarbij kleinere cryptomunten vanuit het niets duizenden procenten stegen, is te verklaren door de Initial Coin Offerings (ICO’s)-hype, zo stelt hij.

Volgens Chao zijn beleggers kritischer: wat is eigenlijk het nut van een utility token en wil ik er wel investeren als ik er niet achter sta? Daarom is een volgende altseason, zoals die in de periode oktober t/m december 2017, niet aannemelijk, stelt bij.

Daarbij komt dat altcoins minder lijken te profiteren van een stijgende bitcoin prijs. Op moment van schrijven (woensdagmiddag) leveren de meeste altcoins in bitcoin waarde in.

Bitcoin koers

De vorige maand (26 juni) is BTC gestegen naar een voorlopig hoogtepunt van $13.800. Na dat voorlopige jaarrecord volgde de afgelopen dagen een correctie.

Afgelopen nacht doorbrak BTC weer een aantal weerstanden en koerst weer boven de $11.000. De analisten van Altcoinbase voorzien een voorlopige stijging naar $12.500.

Avi Gilburt, een populaire analist van ElliottWave en auteur van ElliottWaveTrader, voorziet eerst nog een diepere correctie, voordat hoogten als $50.000 kan bereiken.

Gilburt is pas op de lange termijn 'bullish'. Na een dip richting $4.000, kan een volgende 'wave' bBTC brengen naar $65.000. Daarbij sluit hij niet uit dat bitcoin de komende jaren een potentieel kan bereiken van $100.000.

De analisten achter Plan B gaan uit van de theorie van schaarste: er zijn slechts 21 miljoen BTC over heel de wereld te verdelen. Dat gaat de marktwaarde van BTC tot boven de 100.000 miljard brengen. Op de korte termijn zijn ze positief over BTC.

Tom Lee blijft mogelijkheden zien voor de altcoins, ondanks een stijgende bitcoin prijs. Hij denkt dat kopers van BTC uitgeput raken en hun heil gaan zoeken in altcoins.

Beleggers herinvesteren hun winst en hopen op meer winst door in altcoins te gaan zitten. De vraag is of dat massaal gaat gebeuren en tot een volgende altseason leidt.

BM Nieuwsupdate

Bij Bitcoin Magazine proberen we constant nieuwe dingen. We hebben nu ook een nieuwsupdate in audiovorm. In deze aflevering bespreken we onder andere verschillende aspecten van bitcoin, de binance futures en cryptomunten van centrale banken.

Bron: BTCmanager

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...