Binance komt met platform voor OTC handel tussen Bitcoin en fiat geld

Cryptobeurs Binance heeft plannen om binnen een maand een nieuwe feature aan haar platform toe te voegen. Het gaat om de over-the-counter (OTC) trading met daarbij een gateway naar fiat valuta.

Binance OTC handel

De medeoprichter en marketingbaas He Yi maakte dit bekend op de Shanghai Blockchain Week. De cryptobeurs gaat dus een fiat on-ramp aanbieden voor de Chinese yuan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij voegde eraan toe dat deze dienst onderdeel is van een groter plan. Binance wil de komende maanden meer tijd besteden aan de toetreding tot de Chinese markt. Verder werkt de exchange ook aan een betaalservice waarmee gebruikers uit 170 landen cryptocurrencies kunnen kopen met fiat geld. Dit moet allemaal vanaf Binance.com gaan gebeuren.

OTC handel is een trade tussen twee partijen zonder tussenkomst van een exchange of orderboek. Het is voor de massa een onzichtbare uitwisseling van munten en het heeft ook geen invloed op de prijs. Voor partijen met grote hoeveelheden munten (of partijen waarbij anonimiteit heel belangrijk is), is dit dus een zeer welkome dienst.

De OTC handel van fiat naar crypto is een hekel punt voor veel Chinese handelaren. De lokale autoriteiten zijn geen fan van dit soort praktijken. Zij proberen de directe verbinding van uitwisselingen met banken en fiat-deposito’s te voorkomen. Dit beleid is onderdeel van het verbod op ICO’s in september 2017.

China en cryptohandel

Andere bekende Chinese beurzen zoals Huobi en OKCoin zijn sindsdien naar het buitenland verhuisd. Zij bieden vanaf andere plekken de crypto-naar-cryptohandel aan. Verder hebben ze marketmakers in dienst voor de OTC handel op hun platforms om gebruikers te helpen om cryptovaluta te kopen en verkopen met Chinese yuan.

Binance raast maar door. Met de OTC-dienst wordt de link tussen de ‘echte’ economie en de mainstream financiële wereld steeds kleiner. Aan het begin van deze maand maakten ze ook al bekend dat ze testen doen met sandboxes voor crypto-futures.

Binance bouwt door

Vorige week werd een eigen stablecoin geïntroduceerd: de Binance USD. De waarde van deze munt is vastgemaakt aan de Amerikaanse dollar. Deze Binance USD heeft goedkeuring gekregen van de New York Department of Financial Services (NYDFS).

Gisteren (18 september, red.) is ook de Amerikaanse versie van de cryptobeurs live gegaan. Binance US is speciaal bedoeld voor de klanten uit de Verenigde Staten. Het assortiment is nog erg klein met slechts zeven munten. Sinds enkele weken kun je bij Binance ook terecht voor lending. Je kunt jouw munten stallen op het lendingplatform en hier vervolgens een rente op krijgen.

Bron: Coindesk

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer