Binance voegt roebel toe aan peer-to-peer bitcoin handel

Binance voegt roebel toe aan peer-to-peer bitcoin handel

Binance ondersteunt nu de Russische roebel voor haar peer-to-peer beurs, zo maakt het bedrijf uit Malta bekend. Gebruikers kunnen onder meer bitcoin (BTC) inruilen tegen roebel zonder transactiekosten.

Binance en Russische roebel

In oktober vorig jaar heeft Binance de peer-to-peer marktplaats geopend. De handel vindt plaats via de mobiele app van de beurs. Daarop zijn nu drie fiat valuta om te zetten in bitcoin (BTC), ether (ETH), Binance Coin (BNB) en Tether (USDT).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na de yuan (China) en de dong (Vietnam) is dit de derde fiat valuta die op het platform is geïntegreerd. De cryptobeurs uit Malta mikt hiermee op een nieuwe groep gebruikers uit Rusland. CEO Changpeng "CZ" Zhao bracht eind vorig jaar ook een bezoek aan het land.

In de ogen van "CZ" is Rusland dan ook een "belangrijke markt". Zo overweegt hij een kantoor te openen in het land voor een team ontwikkelaars.

Ook zou de roebel het eerste fiat-to-crypto handelspaar krijgen op Binance.com, de belangrijkste beurs van Binance.

Volgens Coinpaprika had de beurs een volume van 1,9 miljard dollar de afgelopen 24 uur. Daarmee is het een van de grootste bitcoin beurzen ter wereld.

Rusland

Rusland heeft een ambivalente houding ten opzichte van bitcoin. Zo zijn er veel ontwikkelaars in het land en test de overheid ook een eigen 'CryptoRoebel'. Een variant van de fiat valuta

Ook heeft de regering - na twee jaar soebatten - nog géén besluit genomen over een nieuwe cryptowet. Een van denkrichtingen is om de verkoop en aankoop van bitcoin te verbieden, om witwassen van crimineel geld tegen te gaan.

Bitcoin als betaalmiddel is vooralsnog verboden, maar het bezitten en minen ervan is vooralsnog wel toegelaten.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties