Binance kondigt WeChat en Alipay support aan voor bitcoin verkoop

Cryptobeurs Binance gaat – via een nieuwe peer-to-peer dienst – bitcoin (BTC) verkopen aan gebruikers met WeChat en Alipay, dé kanalen in China om (mobiele) betalingen te doen.

Bitcoin kopen via WeChat en Alipay

Banken en creditcards zijn in het land veel minder populair. Alipay, een service van Alibaba, heeft 700 miljoen maandelijkse gebruikers en WeChat is met één miljard gebruikers nog groter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goed nieuws dus voor Changpeng “CZ” Zhao en de zijnen, omdat met China de grootste markt ter wereld wordt aangeboord.

“CZ” bevestigde het nieuws op zijn Twitter-kanaal naar aanleiding van een vraag van een gebruiker.

Het is toch een opmerkelijk nieuws, omdat zowel WeChat en Alipay sinds mei dit jaar actief gebruikers blokkeren die in crypto willen handelen.

Een woordvoerder van Binance licht het tegenover The Block Crypto als volgt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Binance is niet geïntegreerd bij WeChat of Alipay, maar kopers en verkopers op onze peer-to-peer dienst kunnen gebruik maken van WeChat of Alipay als betaalmethode.'[/penci_blockquote]

Deze functionaliteit doorloopt eerst een test op het Android platform van Google en daarna volgt iOS van Apple en komt er ook een desktopintegratie.

Chinees verbod op cryptobeurzen

Het is onduidelijk hoe dit nieuws is te rijmen met het officiële beleid vanuit de Chinese overheid. Cryptobeurzen zijn namelijk sinds eind 2017 verboden door de de People’s Bank of China (PBoC).

Er is echter een grijs gebied, waarbij er via peer-to-peer (P2P) platformen en over-the-counter (OTC) desks nog steeds bitcoin gekocht kan worden.

Onder meer de OTC-desks van Huobi en OKEx deden goede zaken door een dienst aan te bieden om de Chinese Yuan (CNY) om te zetten in BTC/USDT.

Binance manifesteert zich nu dus ook als een aanbieder van peer-to-peer diensten. Gebruikers kunnen bitcoin kopen, maar ook ether en Tether (USDT).

Snelle groei

Binance is op meerderde markten actief zoals de VS, Singapore, Oeganda en Jersey. Argentinie, Turkije en Bermuda staan op het verlanglijstje van “CZ” om als markt te veroveren. Naar verluidt heeft de ruilbeurs wereldwijd ruim 20 miljoen geregistreerde account.

Discussieer mee in onze Telegram-chat

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...