Bitcoin (BTC) strandt bij $10.400, BitPay start met betalingen in ether (ETH)

De bitcoin (BTC) koers schoot maandagavond nog door de $10.300 grens (even $10.378 op Bitstamp, red.), maar is afgelopen nacht teruggezakt. Momenteel is de prijs $10.203 bij Bitstamp.

Opvallende stijger is ethereum (ETH) die ten opzichte van bitcoin (BTC) de afgelopen dagen doorstijgt. De psychologische grens van $200 per stuk is even bereikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) hapert, Ether (ETH) stijgt

In dit artikel van NewsBTC noemt de auteur een aantal verklaringen voor de stijging: allereerst een technische verklaring, namelijk een ‘golden cross’ op de 4-uursgrafiek.

Ook analist Josh Rager zag een trendbreuk: de daggrafiek van ether sloot boven de 20 moving average indicator de afgelopen 24 uur.

Rager wachtte al een tijdje voordat ether dit niveau beslechtte. Op moment van schrijven is één ether 0.01944 bitcoin waard, volgens marktvorser Cryptocompare.

BitPay start met ether betalingen

Een flinke meevaller is dat betaalprovider BitPay nu ook ethereum toevoegt aan haar palet van betaalmiddelen, zo maakt het bedrijf in een persbericht bekend.

Bitcoin, Bitcoin Cash en enkele stablecoins behoorden al tot de opties. Het houdt in dat (MKB-) bedrijven ether nu als betaalmiddel kunnen accepteren op een vrij laagdrempelige manier.

Altseason?

Nu het handelspaar ETH/BTC zich behoorlijk roert, spreken sommigen alweer de hoop uit van een altseason. Een aanhoudende periode dat de kleinere cryptomunten stijgen ten opzichte van BTC.

Zover is het nog lang niet.

De rest van de cryptomarkt laat namelijk een wisselend beeld zien. Er zijn stijgers t.o.v. BTC zoals Litecoin (LTC) en Dash (DASH), maar Binance Coin (BNB) levert weer in.

We zien dat de dominantie van bitcoin (BTC) is teruggezakt met bijna één procent de afgelopen week. 69,2% van de cryptomarkt komt op het conto van BTC.

Formeel gezien spreek je bij een dominantie van onder de 50% van een altseason. Daar is dus nog geen sprake van.
Wel is een lichte stijging zichtbaar in het kapitaal dat naar de altcoins vloeit (zie onderstaande grafiek, red)

Bitcoin (BTC) strandt bij $10.400, BitPay start met betalingen in ether (ETH)

Marktwaarde zonder bitcoin, bron: Coinmarketcap

Bitcoin (BTC) koers hapert bij $10.400

En marktleider Bitcoin? Na een opleving op maandagavond stuitte de koers wederom op de weerstand bij $10.400, een herhalend beeld de afgelopen weken. Het vullen van de CME gaps boven de $11.000 blijft vooralsnog uit.

De koers is vlak te noemen, zo merkt trader/analist Luke Martin op.

Ook Big Chonis ziet dat BTC niet door de weerstand bij $10.400 breekt de afgelopen tien dagen.

Bakkt?

Marktvolgers vestigen hun hoop op de livegang van bitcoin futuresplatform Bakkt komende maandag 23 september. De vraag is echter wat het effect gaat zijn van het ‘fysieke’ bitcoin aanbod.

Volgens trader/analist Tone Vays zal het effect nihil zijn, zo voorspelde hij tijdens het afgelopen Baltic Honeyledger event in Riga.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Ik zie het verschil niet tussen Coinbase en Bakkt, met dat verschil dat Coinbase je sneller uitbetaalt’.[/penci_blockquote]

Hij pleitte overigens voor één exchange waar alle bitcoin samenkomt en de rest van de markt brokers worden. Een van de voordelen is minder prijsmanipulatie van BTC als asset, zo betoogde hij.

Een groot nadeel: met één exchange hebben hackers slechts één honingpot om aan te vallen.

De uitslag van een recente poll van Crypto Lark op Twitter laat ook een wisselend sentiment zien over Bakkt.

Hedera Hashgraph lanceert mainnet

Meer nieuws van de dag: Hedera Hashgraph heeft afgelopen nacht haar mainnet gelanceerd. De HBAR tokens zijn vanaf vandaag verhandelbaar aan de OKEx exchange. De komende dagen moet duidelijk worden hoe de prijs van deze altcoin zich houdt.

Naar eigen zeggen kan de private blockchain van Hedera ruim tienduizend transacties per seconde verwerken tegenover vijftien transacties per seconde op het ethereum netwerk.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...