Bitcoin ATM geopend door grootste retailer Venezuela

De grootste retailer van Venezuela heeft zijn eerste bitcoin (BTC) ATM geopend in samenwerking met de lokale cryptobeurs VEINTE. Het gaat om winkelketen Traki, zo meldt Decrypt vandaag op haar site.

Grootste retailer opent bitcoin ATM

Venezuela zet stappen om haar samenleving klaar te stomen voor cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week ging het hardnekkige gerucht de ronde dat de centrale bank overweegt om Bitcoin en Ether toe te voegen aan de nationale reserves.

President Maduro maakte enkele dagen daarna bekend dat er binnenkort een nieuw betaalsysteem een feit is.

Hiermee kunnen de burgers eenvoudig en goedkoop met de Petro dollar betalen. Dit is een cryptovaluta die volledig gecontroleerd is door de staat, een schril contrast met het staatloze bitcoin.

En nu is er Traki, de grootste retailer van het land waar klanten al een tijdje met crypto kunnen afrekenen. Niet alleen met bitcoin, maar ook de kleinere cryptomunten zoals een Pundi X.

CriptoTraki, het crypto-onderdeel binnen Traki, heeft afgelopen vrijdag de eerste bitcoin ATM in één van haar winkel geïnstalleerd.

Het beheer van de ATM komt in handen van de lokale cryptobeurs VEINTE.

Bitcoin en Dash

De machine is voorlopig wel beperkt: klanten kunnen Bitcoin en Dash kopen met Amerikaanse dollars en niet met de lokale bolivar munt.

Ook kan men de crypto níet inwisselen tegen cash geld.

Amerikaanse dollars

Opvallend dus dat de machine geen bolivar accepteert. Anderzijds niet geheel verrassend, want normale ATM’s hebben ook geen bolivar voorraden achter de gleuf.

Uiteindelijk moet men de cryptomunten kunnen omwisselen in cash geld zoals dollar en euro.

Volgens CriptoTraki CEO Maiker Gomez zijn crypto goed bestand tegen censuur en financiële manipulatie.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Het is een grote stap, want mensen kunnen nog sneller crypto kopen. Crypto zijn een goede hedge tegen de hyperinflatie in het land, maar het is ook een betaalmiddel. [/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCVenezuela

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...