Bitcoin beurs Kraken lijft juridisch zwaargewicht in vanwege 'snelle groei'

Bitcoin beurs Kraken lijft juridisch zwaargewicht in vanwege 'snelle groei'

Crypto exchange Kraken heeft Marco Santori als chief legal officer ingelijfd. Dat maakt de beurs uit San Francisco bekend.

Crypto exchange Kraken

Santori geldt als een juridisch zwaargewicht in de VS. Hij diende hiervoor als bestuurder en chief legal officer bij Blockchain.com, bekend van de wallet en block explorer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarvoor diende hij voor twee advocatenfirma’s Cooley LLP en Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP, beiden uit New York. Hij is bekend als mede-auteur van de paper “Toward a Compliant Token Sale Framework", een advies aan de Amerikaanse overheid om Initial Coin Offerings binnen een SAFT raamwerk te reguleren.

Volgens Kraken is zijn hulp zeer bruikbaar, omdat de exchange hard (door) groeit.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘We willen zijn ervaring gebruiken in onze contacten met toezichthouders, banken, betaalverwerkers, brokers en andere spelers in deze industrie’.[/penci_blockquote]

In een eerder interview met The Block zei Santori onder meer:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Het bedrijf zelf is keihard aan het groeien. En dan is juridische ondersteuning broodnodig. Er is eigenlijk geen enkel cryptobedrijf dat nog de juiste juridische ondersteuning heeft’.[/penci_blockquote]

In een uitgebreid Twitterdraadje gaat hij in op zijn lange termijn ambities bij Kraken.

Overnamepad

Kraken kwam de afgelopen maanden in het nieuws door de overname van de over-the-counter desk van Circle. Ook biedt het platform nu handel in forex aan. Ook heeft het bekende bitcoiners in huis, zoals Pierre Rochard, Dan Hedl en Pete Rizzo, de oud-hoofdredacteur van Coindesk.

Lees meer over:
Bitcoin exchange personalia Kraken

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties