Huobi wil Bitcoin beurzen Bithumb en Bitflyer kopen voor $900 miljoen

Het Chinese Huobi is van plan om Bithumb en bitFlyer te kopen. Zo melden media in het land. Huobi geldt als één van de grootste beurzen ter wereld met een enorme Bitcoin (BTC) voorraad.

China voert druk op

Net zoals in 2017, toen de Chinese regering het handelen in Bitcoin verbood, voert in 2020 de overheid de druk op.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de gevolgen is dat Chinese miners overwegen te gaan verhuizen, maar ook Chinese wisselbeurzen hebben last.

Dat Huobi op overnamepad is, lijkt een strategische keuze om aankomende regulering te omzeilen.

Zowel Bithumb als bitFlyer zijn geen kleine namen in de industrie. De Japanse beurs bitFlyer is goed voor een dagelijks handelsvolume van meer dan $150 miljoen, waarmee het de negende grootste beurs op de spotmarkt is. Bithumb is gevestigd in Zuid-Korea verwerkt naar verluidt meer dan $300 miljoen aan handelsvolume.

Voor het Japanse Bitflyer zou Huobi $500 miljoen overhebben. Het bedrag voor Bithumb zou rond $400 miljoen liggen, maar dat is onbevestigd.

Het management staat open voor verkoop. De beurs moet $430 miljoen opbrengen. Halverwege september berichtten wij nog dat ze op zoek waren naar een koper.

Kopers moeten rekening houden met het traject waar de beurs zich in bevindt. Want Bithumb en haar bestuursvoorzitter Lee Jung Hoon ligt onder het vergrootglas bij de Koreaans autoriteiten. Maar blijkbaar neemt Huobi dat risico voor lief.

Nieuwe Bitcoin markt

Door de beurzen over te nemen, wil Huobi het bereik in buitenlandse markten uitbreiden, verder dan slechts de Chinese markt. Bovendien kunnen ze dan hun grote hoeveelheid Bitcoin overzees verplaatsen.

Omdat Huobi dermate afhankelijk is van de Chinese markt, is alles ingericht op beleggers uit China: het personeelsbestand, de klanten en ook de investeringen.

In november 2019 besloot de beurs om opnames uit de Amerikaanse markt te stoppen. Daardoor zijn Japan en Zuid-Korea de enige overgebleven delen van de internationale markt.

Binance

Naar verluidt is (of: was) Binance ook in de markt voor Bithumb. Het bod van de exchange van frontman ‘CZ’ was met ‘slechts’ $400 miljoen echter te laag, waardoor Huobi momenteel de beste papieren heeft.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro: