Bitcoin beurzen OKEx en Bitfinex onder vuur van DDoS-aanvallen

Bitcoin beurzen OKEx en Bitfinex hebben last (gehad) van een Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanval, zo melden beide exchanges.

OKEx meldt dat er afgelopen nacht sprake was van een DDoS aanval. Volgens de exchange hebben gebruikers geen last ondervonden, zo meldt een woordvoerder aan The Block. Ook Bitfinex meldt op haar website dat haar handelsplatform tijdelijk plat ligt vanwege een DDoS aanval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin exchanges aangevallen

Volgens OKEx was er sprake van een “vloedgolf aan internetverkeer”, bedoeld om het normale internetverkeer te ontregelen. CEO Jay Hao omschreef het op Weibo, een populaire sociale media in China, als een aanval op “grote schaal”. Hij vermoedt dat de “concurrentie” achter de aanval zit.

Volgens de woordvoerder kwam de IT-afdeling van de exchange “snel in actie” om de aanval af te weren. Zij verklaart dat er geen tegoeden zijn buitgemaakt. Ook kon de handel gewoon doorgang vinden.

DDoS aanval

Bij een DDoS aanval is bedoeld om een netwerk of dienst tijdelijk niet of moeilijker bereikbaar te maken voor klanten. Het is vergelijkbaar met een file, maar dan op het internet.

In het verleden zijn er exchanges zoals Huobi en BTC-e slachtoffer geworden van een dergelijke aanval. Het is een verschil met een hack, waarbij de tegoeden in de “hot” wallet worden buitgemaakt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...