Bitcoin beurs Bitfinex en Tether krijgen even lucht, motie aangenomen

Bitcoin beurs Bitfinex en Tether krijgen even lucht, motie aangenomen

De motie van iFinex om het bevel van New York Attorney General (NYAG) te wijzigen is door het Hooggerechtshof van New York toegekend. Dat betekent dat de dochterbedrijven, bitcoin - en cryptobeurs Bitfinex en stablecoin exploitant Tether voorlopig hun activiteiten kunnen voortzetten.

Het oorspronkelijke beval van NYAG verliep binnen 90 dagen verloopt en een motie van de tegenpartij werd uitgesloten. Volgens het Hooggerechtshof 'is het onnodig om legitieme zakelijke activiteiten van de aangeklaagde te verstoren'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfinex en Tether

Aan de toekenning van de motie zijn wel de nodige voorwaarden gesteld die mogelijk impact hebben op de cryptomarkt. De rechter noemt de volgende eisen:

De NYAG beweert dat Bitfinex 850 miljoen dollar had verloren en vervolgens middelen van Tether gebruikte om het gat te dekken. Volgens Bitfinex kloppen deze beschuldigingen niet.

Hun strekking van het verhaal: de $850 miljoen is ‘verloren’ gegaan in een transactie met het bedrijf Crypto Capital Corporation. Deze firma is gevestigd in Panama, buiten de jurisdictie van de Amerikaanse autoriteiten.

Bitfinex heeft vervolgens $650 miljoen uit de ‘kas’ bij Tether aangewend om dit verlies te dekken.

Tether is als stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar om stabiel te blijven. De firma heeft zelf erkend dat de dekking van de cryptomunt slechts 74% is.

Aanklacht

Volgens de New Yorkse aanklager is het aanwenden van deze reserves 'ondermijnend'.

Samenvattend nogmaals de aanklacht (hierbij de PDF-versie, redactie):


De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties