Bitcoin (BTC) nog boven $10.500, bitcoin netwerk energie-efficiënter

Bitcoin (BTC) nog boven $10.500, bitcoin netwerk energie-efficiënter

De bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven op $10.533 op Bitstamp. Daarmee is de prijs vrijwel onveranderd gebleven sinds de technische analyse vanmiddag. Daarin concludeerde analist Martijn dat BTC nog in een downtrend verkeert.

De meeste cryptomunten staan op verlies in zowel dollars als in satoshi's (eenheden BTC, red.)

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar er zijn enkele uitzonderingen in de top 25 zoals Binance Coin (BNB), Monero (XMR) en Ethereum Classic (ETC) die ten opzichte van bitcoin in de plus staan.

Dat BNB stijgt, is mogelijk te verklaren door de aankondiging dat Binance met een stablecoin op de markt komt.

Bitcoin (BTC) netwerk energie-efficiënter

Het bitcoin (BTC) netwerk verbruikt minder energie, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Dit terwijl de hashrate van bitcoin afgelopen een nieuwe recordhoogte bereikte: 83.5 EH/s. Dat houdt in dat er meer computerkracht bitcoin aan het minen is dan ooit.

Jameson Lopp maakt op Twitter bekend dat 100 EH/s bereikt is.

Terwijl het netwerk qua computerkracht nieuwe toppen maakt, neemt het energieverbruik juist af, zo meldt Cointelegraph vandaag.

In de onderstaande grafiek zien we het verloop van het energieverbruik in de periode maart 2017 t/m juli 2019.

In juli 2019 lag het energieverbruik 69.79 terawattuur (TWh) per jaar. In juli 2018 lag dit cijfer met 71.12 TWh net wat hoger.

Bitcoin (BTC) nog boven $10.500, bitcoin netwerk energie-efficiënter

Een van de verklaringen voor het lagere energieverbruik: de energiebronnen zijn duurzamer, zo bleek uit een studie in juni van het Britse Coinshares.

Mining regio's

Het minen concentreert zich primair op gebieden met goedkopere energie. Op de onderstaande kaart de regio's waar bitcoin gedolven wordt.

Bron: Coinshares ()

Bitcoin (BTC) nog boven $10.500, bitcoin netwerk energie-efficiënter

Circa 75% van de gebruikte bronnen zijn duurzaam zoals warmtekrachtcentrales en thermische (bodem) energie. Zo is 90% van de gebruikte energie in de Chinese mining hub Sichuan uit duurzame bronnen.

Een tweede verklaring is dat de mining apparatuur van fabrikanten Bitmain (7nm Antminer, uit november 2018, red) en Bitfury anno 2019 energie-efficiënter is.

Lees meer over:
Bitcoin BTC koers netwerk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties