‘Bitcoin (BTC) gaat nóóit naar $50.000’, aldus criticaster Peter Schiff

De bitcoin (BTC) koers gaat nooit naar $50.000, stelt econoom en goudexpert Peter Schiff, bekend als een uitgesproken criticaster van bitcoin en cryptomunten. Op Twitter ontaardde zich een fittie tussen Schiff en Fundstrat-analist Thomas Lee.

Bitcoin (BTC) en goud

De CEO bij Euro Pacific Capital steekt niet onder stoelen en banken dat hij weinig heeft met bitcoin (BTC) als lange termijn investering. Op Twitter, dat zich heeft ontwikkeld als de dorpspomp voor de cryptocommunity, gooide Schiff er een nieuwe tweet uit:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De goudspecialist heeft een reputatie opgebouwd als vechter op het sociale medium, zo valt hij president Trump aan in een serie tweets. Zijn ‘minutes of fame’ in thuisland Amerika kreeg hij door de huizenbubbel van 2008 en de daaropvolgende financiële crisis tijdig te voorspellen.

Een van de scenario’s is dat edelmetalen gaan profiteren van de huidige obligatiecrisis en bitcoin als vluchthaven ziet Schiff dwars. Zo ging hij onlangs een debat hierover aan met Anthony ‘Pomp’ Pompliano, partner bij Morgan Creek Digital.

Schiff vs. Kernen/Lee

Toen afgelopen week diezelfde ‘Pomp’ te gast was bij Squawk Box, het beursprogramma op CNBC dat sinds 1995 uitzendt, zond hij een sneer uit naar presentator Joe Kernen.

Hierop stuurde Kernen direct een link met een misser uit het verleden van Schiff. In 2014 zat de fondsmanager er flink naast met een voorspelling van $5.000 voor goud. Deze asset is nooit in de buurt gekomen van deze prijs in haar bestaan.

In augustus 2011 stond de prijs van een ounce goud boven de $2.000 (bron: Macrotrends).

'Bitcoin (BTC) gaat nóóit naar $50.000', aldus criticaster Peter Schiff

Tom Lee, hoofd analist bij Fundstrat, bekend om zijn wilde voorspellingen van bitcoin, viel Kernen bij, waarop Schiff zijn aanval inzette op Lee.

Lee ging daarop een weddenschap en zei: Bitcoin gaat eerst naar $50.000 voordat goud naar $5.000 goud per ounce. Schiff sloeg deze weddenschap af.

Schiff vs. ‘Pomp’

Op Twitter ontstond eerder een onderonsje tussen Schiff en zijn eerdere genoemde debater ‘Pomp’. Die wist Schiff zijn bitcoin adres te ontlokken en 100 dollar in BTC aan hem te doneren.

‘Pomp’ riep zijn achterban op dit ook te doen, in de ijdele hoop dat Schiff bitcoin als asset gaat omarmen.

Binnen 24 uur had hij 0.17 BTC op zijn bitcoin adres staan. Op moment van schrijven is dit gegroeid naar 0.21 BTC, omgerekend ca. $2.100 tegen de huidige koers van $9.975 op Bitstamp.

Het vermogen van Schiff wordt geschat op $70 miljoen als CEO van Euro Pacific Capital.

Bitcoin als lange termijn investering

‘Pomp’ benadrukte dat het netwerk steeds robuuster en veiliger wordt (verwijzend naar de toegenomen hashrate van het netwerk, red). Ook de goedkeuring van Bakkt als platform waarom bitcoin futures worden verhandeld met fysieke BTC als dekking, ziet hij als positief.

Lees verder: Verbluffende statistieken Bitcoin (BTC): veiligheid, wereldmunt-waardig en correlatie met goud

Hij ziet dat er meer infrastructuur ontstaat rondom bitcoin en dat BTC uiteindelijk in élke portfolio van institutionele beleggers belandt. Denk daarbij aan hedgefondsen, pensioenfondsen, universiteitsfondsen en goede doeleninstellingen.

BTC koers

Bitcoin heeft moeite om door de weerstand bij $11.000 heen te breken en schommelt nu een tijdje rond de $10.000.

Bronnen: Decrypt / Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...