Bitcoin (BTC) adoptie groeiende, Texas leidt de weg

Veel cynici menen dat grote instellingen in de bedrijfswereld nog niet in bitcoin (BTC) of crypto-activa beleggen. Het wordt al snel duidelijk dat dit niet het geval is. In een recente tweet gaf een bitcoin-ontwikkelaar en industrie-insider aan dat een van de grotere namen al lange tijd bitcoin mined en dit ook blijft doen.

Fidelity Investments

Fidelity Investments, met 27 miljoen cliënten en een vermogen van $2,5 biljoen ($2.500 miljard) onder beheer, is één van ’s werelds grootste vermogensbeheerders. Het beheert pensioen- en spaarplannen van zo’n 26 miljoen mensen en 23.000 bedrijven. Middels dochteronderneming Fidelity Digital Asset Services, dat ondertussen 100 medewerkers heeft, maakt Fidelity grote stappen in crypto. Volgens ontwikkelaar Justin Moon heeft Fidelity Investments “A room full of Bitcoin miners (ASICs) at their Texas office.”

Fidelity CEO gek op bitcoin

Dat mag eigenlijk geen verrassing heten. Voordat de grote crypto-bullmarkt van 2017 van start ging berichtte Bitcoin Magazine NL al over de liefde tussen Fidelity en bitcoin. Fidelity CEO Abigail Johnson is een groot voorstander van cryptovaluta. Onder haar leiding is het bedrijf in 2015 begonnen met het minen van bitcoin, zo maakten we op. Ook kunnen medewerkers al sinds die tijd met bitcoin betalen voor hun dagelijkse lunch in de kantine van het bedrijf.

Bitcoin custody service

Fidelity is dus al sinds lange tijd hard aan het werk voor de adoptie van bitcoin, zowel als beleggingsproduct als betaalmogelijkheid. In maart van dit jaar rolde Fidelity Investments een custody service voor cryptovaluta uit. Een bitcoin custody service is een soort bitcoin-bewaardienst, waarmee het voor institutionele beleggers makkelijker moet worden grotere hoeveelheden cryptovaluta aan te kopen en veilig te beheren. Ari Paul, de oprichter en chief investment officer van BlockTower Capital, beweerde rond die tijd dat de cryptocultuur bij Fidelity bijzonder te noemen is. “Bonkers” noemde hij het.

Bitcoin gaat mainstream

Begin deze maand gaf Bloomberg ook aan dat grote professionele institutionele cliënten binnen een paar weken bij Fidelity kunnen handelen in bitcoin. Het gaat dan voornamelijk om over-the-counter (OTC) deals. Het zorgde waarschijnlijk voor een aangewakkerde interesse in bitcoin en crypto. De koers steeg met bijna vier procent die dag. Nu, een paar weken later, is bitcoin met zeker 20 procent gestegen.

https://twitter.com/chadechampion/status/986984502856691712

Crypto blijkt dus echt mainstream te gaan en kent een steeds grotere adoptie. Donderdag gaf het eveneens in Texas zetelende AT&T aan dat klanten rekeningen middels bitcoin kunnen vereffenen. AT&T is daarmee nu de eerste grote Amerikaanse mobiele provider (beurswaarde $234 miljard) die miljoenen klanten de mogelijkheid biedt om te betalen met cryptovaluta. Wat weten ze in Texas dat de rest van de wereld niet weet?

Foto: Flickr / Noé Alfaro