Bitcoin (BTC) koers breekt door $10.000, stijgen we verder?

Bitcoin (BTC) koers breekt door $10.000, stijgen we verder?

Door G Cryptotargets - De bitcoin (BTC) koers is maandagmiddag door de $10.000 gebroken na een dagenlange periode van zijwaartse beweging. In de vorige analyse heeft G Cryptotargets voorspeld dat een koers richting $10.000 mogelijk is, voordat de koers weer gaat zakken. Maar is dit wel zo? Lees snel verder.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

In de onderstaande weekgrafiek zien we dat bitcoin voorlopig geen support meer vindt in de symmetrical triangle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We hebben even de twee zogenaamde fibonacci retracements uit 2017 en 2018 erbij genomen en deze liggen zeer kort bij elkaar.

Dit is een methode om de support - en weerstandsniveaus van BTC te bepalen. Hieronder zijn de retracements van het hele jaar 2017 en van december 2018 tot juni 2019.

Bitcoin (BTC) koers breekt door $10.000, stijgen we verder?

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat we voorlopig support hebben gevonden op een symmetrische triangle.

De onderkant van de symmetrische triangle moeten we goed in acht nemen. Met de CME Futures gaten én de bearish MACD cross op de wekelijkse chart in het achterhoofd, is het plausibel dat deze support zal bezwijken.

Indien de symmetrische triangle geen support meer biedt, dan gaan we terug over naar de descending triangle met als bodem de niveaus $9.050 tot $9.150.

Aangezien de MACD op de dagelijkse grafiek hoogstwaarschijnlijk bullish gaat kruisen, gaan wij er voorlopig vanuit dat we $10.000 op de korte termijn gaan aantikken.

De dalende trend van de descending triangle bevindt zich momenteel op +/- $10.680 - $10.800.

Bitcoin (BTC) koers breekt door $10.000, stijgen we verder?

Bitcoin (BTC) 1 uur grafiek

Op de 1 uur grafiek zien we dat Bitcoin zich momenteel in een ascending triangle bevindt.

Zo zien we dat de Relatieve Sterkte Index (RSI) overbought is, waardoor er nog geen ideaal aankoopmoment is. (de RSI helpt om het aankoop - en verkoopmoment te bepalen, red)

We zien wel een mogelijke 'long' positie (speculatie op een hogere koers in de toekomst, red) in de zone $9.700 - $9.750.

Bitcoin (BTC) koers breekt door $10.000, stijgen we verder?

Conclusie

We zijn op de korte termijn bullish, waarbij de kans dat de koers stijgt richting de zone $10.300 een plausibel scenario is.

Echter, op de middellange termijn zijn we bearish met als doel $7.000 tot $7.450 vanwege het aflopen van de CME futures deze week.

Op de lange termijn zijn we echter zeer bullish over bitcoin.

G Cryptotargets

is een jong traderscollectief die sinds 2011 actief zijn als traders in de cryptomarkt. Om succesvol te zijn in cryptotraden met een hefboom (leverage) moet je er bovenop zitten en er veel tijd aan besteden. G-Cryptotargets biedt de mogelijkheid om deel te nemen in een poolaccount.

Daarnaast is er een gratis Telegram groep waarin traders elkaar vragen kunnen stellen en waarin ook de beheerders actief met elkaar meedenken. Wij geven bijna dagelijks calls waar onze (betalende) klanten kunnen mee traden.

Bezoek de website voor meer informatie of volg ze op de diverse socials:

NB. Dit artikel is geen financieel advies en heeft enkel educatieve doeleinden.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties