Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Analyse door Mr. Coingrats De bitcoin (BTC) koers heeft zich op deze zondag wederom opgericht met een tijdelijke top bij $9.800 op Bitstamp. Op moment van schrijven is de koers $9.661 (+7,2%).

Op vrijdag 21 juni schoot de koers voor het eerst door de psychologische grens van $10.000 om er na 22 september weer onder te blijven koersen. Steven we af op een nieuwe doorbraak?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees de analyse van Mr. Coingrats.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het was weer een leuke week als we naar de dollar koers kijken van Bitcoin. Wat is er precies gebeurd en wat kunnen we de komende week verwachten? Als eerste wil ik jullie meenemen naar de wekelijkse grafiek (onderstaande figuur 1, red).

Na 4 tot 5 weken is de koers vanaf de EMA 55 naar boven geschoten en zijn de maandelijkse EMA 21 en Fibonaci level 0.618 gewicked.

Er heeft zich een mooie bullish candle gevormd en we zijn de falling wedge uitgebroken naar boven. EMA 8 is weer boven de 21 uitgestegen, dit houdt in dat we op de korte termijn een verdere stijging verwachten.

Hetzelfde geldt voor de RSI en de toegevoegde EMA op de indicator. Tevens bevindt de RSI zich boven de 0-lijn en gaat richting de bullish zone.

Ik zou graag een weeksluiting boven de falling wedge willen zien vannacht (om 2 uur ’s nachts Nederlandse tijd is de weeksluiting, red.)

Hoewel we flink in dollar waarde zijn gestegen, bevinden we ons nog wel in een downtrend. Deze is pas voorbij wanneer we het roze stippellijntje doorbroken en geretest hebben.

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

figuur 1: Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoomen we wat verder in op de daggrafiek, dan is goed te zien dat we het rode gedeelte nu eindelijk eens bereikt en getest hebben.

Tevens is het de onderste trendlijn van de falling wedge. Drie dagen geleden vormde zich daar een bullish divergence op de MACD en zien we een enorme stijging van maar liefst $1.200 in één dag.

Gisteren ging de koers gewoon verder en heeft op de top weer een stijging van rond de $1.200 laten zien. Echter, is in de loop van de dag de koers flink teruggedrukt door de bears.

Gisteravond bekeek ik de koers en dacht dat er een kans zou zijn dat we de falling wedge weer in zouden gaan.

Ik zag namelijk een enorme wick aan de bovenkant en de candle close was onder het STF (short timeframe) orderblock. Echter, de koers is vandaag gewoon verder de weg naar boven vervolgd en zijn we inmiddels door de STF orderblock heen.

Wanneer de dag candle er vandaag boven weten te sluiten, dan acht ik de kans zeer groot dat we het bovenliggende orderblock gaan opzoeken.

Deze heeft ook confluence met de downtrendlijn die we eerder besproken hebben in de analyse.

Als we de indicatoren bekijken, dan staan de Exponential Moving Average (EMA’s) er positief voor. Helemaal bullisch zou het zijn als de EMA8 en 21 de EMA 55 doorkruisen. De RSI is net in bullish zone aangekomen en er is nog voldoende groei mogelijkheden.

De MACD staat op punt van kruisen en laat bullish candles zien. Wel moeten we rekening houden met een bear divergence die kan gaan vormen. Momenteel is die in mijn ogen nog niet bevestigd.

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Kijken we naar de 4-uurs grafiek dan zien we een hele positieve chart. Na de EMA crosses is er een retest op de EMA8 geweest en is de koers weer verder gaan stijgen.

Momenteel is de huidige 4 uurs candle de STF orderblock aan het doorbreken, sluiten we hierboven en maken we een eventuele retest, dan zou dit ons nieuwe support zone zijn ($9.300 – $9.500).

Ook op dit timeframe kan een bear divergence gaan vormen, maar mijn bias gaat momenteel uit naar de bulls. Ik verwacht dat we de komende dagen de psychologische grens van $10.000 weer gaan opzoeken.

Echter, we moeten rekening houden met de andere kant van de medaille en zetten we een stoploss onder het orderblock wanneer die goed doorbroken en eventueel geretest is.

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Wil je wekelijks meerdere Bitcoin updates van mij lezen? Join dan onze technische analyse chat op Telegram en of volg mij op Twitter.

Lees ook – Bitcoin (BTC) analyse: consolideren bij $9.000 en weer omhoog?

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer