Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Analyse door Mr. Coingrats - De bitcoin (BTC) koers heeft zich op deze zondag wederom opgericht met een tijdelijke top bij $9.800 op Bitstamp. Op moment van schrijven is de koers $9.661 (+7,2%).

Op vrijdag 21 juni schoot de koers voor het eerst door de psychologische grens van $10.000 om er na 22 september weer onder te blijven koersen. Steven we af op een nieuwe doorbraak?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees de analyse van Mr. Coingrats.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het was weer een leuke week als we naar de dollar koers kijken van Bitcoin. Wat is er precies gebeurd en wat kunnen we de komende week verwachten? Als eerste wil ik jullie meenemen naar de wekelijkse grafiek (onderstaande figuur 1, red).

Na 4 tot 5 weken is de koers vanaf de EMA 55 naar boven geschoten en zijn de maandelijkse EMA 21 en Fibonaci level 0.618 gewicked.

Er heeft zich een mooie bullish candle gevormd en we zijn de falling wedge uitgebroken naar boven. EMA 8 is weer boven de 21 uitgestegen, dit houdt in dat we op de korte termijn een verdere stijging verwachten.

Hetzelfde geldt voor de RSI en de toegevoegde EMA op de indicator. Tevens bevindt de RSI zich boven de 0-lijn en gaat richting de bullish zone.

Ik zou graag een weeksluiting boven de falling wedge willen zien vannacht (om 2 uur 's nachts Nederlandse tijd is de weeksluiting, red.)

Hoewel we flink in dollar waarde zijn gestegen, bevinden we ons nog wel in een downtrend. Deze is pas voorbij wanneer we het roze stippellijntje doorbroken en geretest hebben.

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

figuur 1: Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoomen we wat verder in op de daggrafiek, dan is goed te zien dat we het rode gedeelte nu eindelijk eens bereikt en getest hebben.

Tevens is het de onderste trendlijn van de falling wedge. Drie dagen geleden vormde zich daar een bullish divergence op de MACD en zien we een enorme stijging van maar liefst $1.200 in één dag.

Gisteren ging de koers gewoon verder en heeft op de top weer een stijging van rond de $1.200 laten zien. Echter, is in de loop van de dag de koers flink teruggedrukt door de bears.

Gisteravond bekeek ik de koers en dacht dat er een kans zou zijn dat we de falling wedge weer in zouden gaan.

Ik zag namelijk een enorme wick aan de bovenkant en de candle close was onder het STF (short timeframe) orderblock. Echter, de koers is vandaag gewoon verder de weg naar boven vervolgd en zijn we inmiddels door de STF orderblock heen.

Wanneer de dag candle er vandaag boven weten te sluiten, dan acht ik de kans zeer groot dat we het bovenliggende orderblock gaan opzoeken.

Deze heeft ook confluence met de downtrendlijn die we eerder besproken hebben in de analyse.

Als we de indicatoren bekijken, dan staan de Exponential Moving Average (EMA's) er positief voor. Helemaal bullisch zou het zijn als de EMA8 en 21 de EMA 55 doorkruisen. De RSI is net in bullish zone aangekomen en er is nog voldoende groei mogelijkheden.

De MACD staat op punt van kruisen en laat bullish candles zien. Wel moeten we rekening houden met een bear divergence die kan gaan vormen. Momenteel is die in mijn ogen nog niet bevestigd.

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Kijken we naar de 4-uurs grafiek dan zien we een hele positieve chart. Na de EMA crosses is er een retest op de EMA8 geweest en is de koers weer verder gaan stijgen.

Momenteel is de huidige 4 uurs candle de STF orderblock aan het doorbreken, sluiten we hierboven en maken we een eventuele retest, dan zou dit ons nieuwe support zone zijn ($9.300 – $9.500).

Ook op dit timeframe kan een bear divergence gaan vormen, maar mijn bias gaat momenteel uit naar de bulls. Ik verwacht dat we de komende dagen de psychologische grens van $10.000 weer gaan opzoeken.

Echter, we moeten rekening houden met de andere kant van de medaille en zetten we een stoploss onder het orderblock wanneer die goed doorbroken en eventueel geretest is.

Bitcoin (BTC) analyse: doorbraak van psychologische grens $10.000 deze week?

Wil je wekelijks meerdere Bitcoin updates van mij lezen? Join dan onze technische analyse chat op Telegram en of volg mij op Twitter.

Lees ook - Bitcoin (BTC) analyse: consolideren bij $9.000 en weer omhoog?

Lees meer over:
Bitcoin BTC TA Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Black Friday voor bitcoin: koers zakt naar $53.524 na onrust op financiële markten

Update -  De pijn is nog niet uit de markt, want de duikeling van de bitcoin prijs duurt voort. De koers z...

Mr. Goxx, de Duitse cryptohamster, is overleden

Update: Mr. Goxx is overleden. De hamster handelde sinds deze zomer in cryptocurrency's op zijn eigen Twitch-kanaal en werd i...

Bitcoin mining pools melden verbindingsproblemen

Grote bitcoin mining pools hebben technische problemen. Onder andere Binance Pool, F2pool, Poolin en ViaBTC melden verbinding...

Bitcoin analyse: koers maakt diepe duik na onrust op financiële markten

Bitcoin (BTC) is gisteren hard onderuit gegaan na onrust op de financiële markten wereldwijd. In dit soort situaties met onve...

Ook Andrew Bailey van Bank of England is bezorgd over El Salvador

Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, uit zijn bezorgdheid over de adoptie van Bitcoin in El Salvador. Bij een co...

China blokkeert nieuwswebsites over bitcoin

De Chinese overheid blokkeert nieuwswebsites die berichten over bitcoin en andere cryptovaluta. Direct gevolg is dat een van...

Bitcoin is de toekomst in de nieuwste aflevering van South Park

Het bekende South Park, de animatieserie die regelmatig gevoelige onderwerpen aansnijdt met een komische twist, heeft bitcoin...

Goedemorgen Bitcoin: populaire trading-hamster overleden

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Gebruikers van...

Bitcoin gaat PayPal voorbij wat het transactievolume betreft en heeft Mastercard in zicht

Het Bitcoin netwerk verwerkt in dollartermen al meer volume dan het PayPal netwerk en de grootste cryptocurrency ter wereld k...

Black Friday in Bitcoin land: Trezors, OpenDimes, boeken en TradingView in de uitverkoop

Het is vandaag Black Friday. De koopgekte is ook in de Bitcoin industrie doorgedrongen. We hebben een lijstje gemaakt van din...

Lees meer

Net binnen

Satoshi begon Bitcoin met andere parameters: 20 miljoen BTC, blocktijd van 15 minuten

Wist je dat Bitcoin er zomaar heel anders uit had kunnen zien? Op GitHub staat een oudere (pre-release) versie van de Bitcoin...

Bitcoin analyse: koers zakt onder $55.000

In Koerskijken neemt Elroy van Het Crypto Huis de koers van Bitcoin met je door. In de technische analyse geeft hij inz...

El Salvador koopt weer 100 bitcoin bij, totaal staat nu op 1.220 BTC

President Nayib Bukele van El Salvador maakte gisteren bekend dat hij opnieuw bitcoin (BTC) heeft gekocht. Op Twitter deelde...

Bitcoin analyse: koers maakt diepe duik na onrust op financiële markten

Bitcoin (BTC) is gisteren hard onderuit gegaan na onrust op de financiële markten wereldwijd. In dit soort situaties met onve...

Goedemorgen Bitcoin: populaire trading-hamster overleden

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Gebruikers van...

Lees meer