Bitcoin (BTC) analyse: koers bij $10.300, ligt een correctie op de loer?

Door Elroy Ryon van Het Crypto Huis Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $10.335 op Bitstamp. Na een flinke stijging van $1.000 dollar gistermiddag, is dan nu weer tijd voor bullish sentiment? Niet zo snel!

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is goed te zien dat Bitcoin zich vannacht op het dagelijkse tijdframe met een flinke bullish candle candlestick wist te sluiten. De dagelijkse candlestick maakte een opwaartse beweging van $1.500. Een positief signaal dus!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hierdoor wist Bitcoin exact de 21-EMA aan te raken, wat gezien kan worden als een sterke weerstandszone sinds wij op het dagelijkse grafiek er doorheen zijn gevallen.

De reden is dat Bitcoin gedurende de uptrend geen enkele keer onder de 21-EMA wist te sluiten, maar dit gebeurde dus wel voor het eerst afgelopen 14 juli, 2019.


4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht is te zien dat wij veel weerstand boven ons hebben, rond het prijsniveau van $10.600 tot $10.800. Zichtbaar zijn namelijk de ‘wicks’ aan de bovenkant van de koers (zie de onderstaande grafiek, red.).

We zitten op het 4 uur tijdframe tussen de 55-EMA en de 200-EMA. Tot op heden is er nog geen duidelijke beslissing. Als er een sluiting is onder de 200-EMA, dan is een verdere daling goed mogelijk, en verandert deze zone van ook support in weerstand.

De 21-EMA(4H) bevindt zich op het prijsniveau van $10.263, wat samenkomt met de eerdere gevormde trendlijn. Als wij ook dit level verliezen, lijkt het er op dat de bears in controle zijn.

De Stochastic RSI toont op dit moment een hoog gegeven. Dit betekent ook dat wij wat voorzichtiger moeten zijn.

Bitcoin (BTC) analyse: koers bij $10.300, ligt een correctie op de loer?

1-uur overzicht

Op het 1-uur overzicht kunnen wij waarnemen dat Bitcoin op de MacD een bearish cross aan het vormen is. In combinatie met de lokale ‘Lower High’ en de vorige prijsactie in combinatie met een bearish cross op de MacD(1H), is dat een signaal dat we wellicht dezelfde prijsbewegingen kunnen maken.

Bitcoin (BTC) analyse: koers bij $10.300, ligt een correctie op de loer?

Resistance levels

Conclusie

Op dit moment moeten wij erg voorzichtig zijn. Als wij een ABC hebben gemaakt is deze nu compleet en kunnen wij weer een verdere correctie verwachten.

Als wij wel weer een nieuwe 1-5 hebben gemaakt, dat betekent dat wij nu in de correctie wave 4 zitten, en dat wij een bounce moeten gaan zien in de zone van $10.000 tot $10.200.

Bij een val door de $9.900 kunnen wij uitgaan van een ABC en bij een sterke bounce op de $10.000-10.200. Gevolgd door een reclaim op de $10.500 zone, kunnen wij uitgaan van de nieuwe Wave 1 tot 5 telling.

Bitcoin (BTC) analyse: koers bij $10.300, ligt een correctie op de loer?

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...