Bitcoin (BTC) koers hard afgewezen bij $10.900, zijn de beren los?

Bitcoin (BTC) koers hard afgewezen bij $10.900, zijn de beren los?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) is op moment schrijven $10.385 waard op Bitstamp na een harde afwijzing bij $10.900.

Een mooie stijging naar de bovenkant van de descending triangle, maar ook de verwachte afwijzing. Zijn de beren los?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1 hieronder, red) is goed te zien dat er een stevige afwijzing is geweest van de koers op de bovenkant van de descending triangle.

De koers blijft daarmee bullish boven de 12EMA (blauwe lijn). Er is een lower high gevormd binnen de driehoek.

Gaat de koers nu weer richting de onderkant, die support heeft op $9.400? Voor meer informatie kijken we naar de lagere timeframes.

Figuur 1: Rejection op de bovenkant van de descending triangle.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Ondanks de afwijzing op de trendline, ziet de koers er op de dagelijkse grafiek er nog gezond uit (onderstaande figuur 2, red). De koers is teruggetrokken naar de 12EMA, waar het nu support lijkt te vinden.

Als de koers hier support houdt, dan is er een higher low gevormd en kan de dagelijkse trend veranderd zijn.

Dit kan een verdere uptrend betekenen en daarmee is het doorbreken van de descending triangle resistance lijn een scenario.

Maar het is nog te vroeg om écht positief te zijn. Voor nu is het belangrijk te kijken wat de 4uur grafiek gaat doen met de resistance, waar het tegenaan hikt.

Breekt het erboven, dan is het bullish. Blijft het eronder, dan is het bearish en zal de dagelijkse koers de 12EMA niet houden.

Bitcoin (BTC) koers hard afgewezen bij $10.900, zijn de beren los?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (zie figuur 3 hieronder, red) ondervindt de koers weerstand van de 26EMA (rode lijn).

Gezien het bijna ontbreken van volume van de laatste candlesticks, verwacht ik eigenlijk niet dat de koers boven de blauwe box uitkomt tussen de 26EMA en 12EMA ($10.400 - $10.500).

Daarna zal de koers naar beneden gaan, waarbij ik support/targets zie op $10.200, $10.000 (is ook het 0.5 Fibonacci niveau) en $9.800 op de korte termijn.

Eigenlijk verwacht ik dat we weer richting de $9.400 gaan de komende dagen om nog even in de descending triangle te blijven voordat Bakkt live gaat.

Afgelopen vrijdag 6 september is het bitcoin futuresplatform gestart met het accepteren van stortingen van bitcoin op haar platform. Maandag 23 september gaat de handel beginnen.


Figuur 3: De koersstijging heeft weinig volume en ondervindt weerstand van de 26EMA (rode lijn).

Conclusie

De koers is zoals verwacht afgewezen door de bovenkant van de descending triangle.

Als de koers de 12EMA op de dagelijkse niet houdt, dan is er geen trend verandering en gaat de koers verder naar beneden.

Dit zie ik ook wel gebeuren, omdat de 4uur grafiek weinig volume heeft en weerstand vindt van de 26EMA. Support/targets zijn $10.200, $10.000 en $9.800.

Kortom, voorlopig ben ik bearish en zie de koers weer richting de onderkant van de driehoek bewegen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen!

Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Lees meer over:
Bitcoin BTC TA Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties