Bitcoin (BTC) Analyse: gaan we doorstijgen naar $7.700 in 2019?

Bitcoin (BTC) Analyse: gaan we doorstijgen naar $7.700 in 2019?

Bitcoin (BTC) staat net boven de $7.400 op het moment van schrijven. Wat gaat de koers nu doen? We nemen een kijkje naar de mogelijke scenario's.

Let op: dit is geen beleggingsadvies en dient slechts als extra informatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we weinig veranderingen. De MACD en RSI zijn onveranderd. De candle close van vorige week heeft een bullish voorkeur laten zien, maar de afgelopen week heeft er weinig actie plaats gevonden.

We zien dat de koers mooi boven het fibonacci level van 0.618 is gebleven, althans de body van de wekelijkse candle. Ook is er duidelijk te zien dat we met de wick aan de bovenkant de vorige lows hebben getest.

Op de VPVR indicator (volume rechts op de chart) zien we daar een weerstandsniveau. Een candle close op de weekgrafiek boven de vorige low ( blauwe lijn) zou een uptrend bevestigen. Zo ver is het echter nog niet.

[caption id="attachment_52861" align="alignnone" width="1828"] Bitcoin weekgrafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) Analyse: gaan we doorstijgen naar $7.700 in 2019?

Bitcoin daggrafiek

Op de dag grafiek hebben we een bearish retest ondervonden van het STF orderblock. Het orderblock op de weekgrafiek diende als support.

Op de candles zien we momenteel een duidelijke bullish voorkeur. De RSI heeft boven de ema12 stand weten te houden en stijgt lichtjes.

Een stijging richting $7.500 ligt voor de hand, om dan bij een retest bij $7.400 te kijken hoe we verder gaan. De vorige high van $7.690 moet dan worden omgedraaid naar een support level.

Zo ver is het echter nog lang niet, het is een van de mogelijke scenario's.

[caption id="attachment_52863" align="alignnone" width="1828"] Bitcoin daggrafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) Analyse: gaan we doorstijgen naar $7.700 in 2019?

4-uur-grafiek

De 4-uur-grafiek bevestigt onze vermoedens.De vorige candle close heeft een bevestiging van een uptrend gekregen (groen diamantje onder de candle).

Zelf zien we een mooie lichte uptrend nadat we de bounce op het orderblock van de weekgrafiek hebben gehad. Op de VPVR indicator zien we ook weinig weerstand tot de $7.500.

Wellicht dat het een klein beetje moeite gaat kosten bij de $7.400 waar we hopelijk later een retst gaan doen. Ook op dit timeframe staat de RSI bullish, boven de 50-lijn en heeft een voorzichtige bounce laten zien op de ema12.

[caption id="attachment_52865" align="alignnone" width="1828"] Bitcoin 4-uurgrafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) Analyse: gaan we doorstijgen naar $7.700 in 2019?

De MACD laat ons prima momentum zien om de weg naar boven te gaan vervolgen. We zitten boven de 0-lijn met een stijging parallel aan elkaar.

[caption id="attachment_52866" align="alignnone" width="1828"] 4 uur MACD bitcoin[/caption]

Bitcoin (BTC) Analyse: gaan we doorstijgen naar $7.700 in 2019?

Einde van het jaar

Coingrats NL: Het was geen erg bewogen week qua prijsbewegingen, maar dat is rond de feestdagen ook wel eens lekker

Ik heb heerlijke feestdagen gehad met familie, eten en drinken. Hopelijk hebben jullie allen ook een fantastische feestdagen gehad. Dit was mijn laatste BTC analyse van dit jaar en wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie allen een goed uiteinde te wensen en de allerbeste te wensen voor een gezond 2020.

Gezellig meepraten over technische analyse kan de Telegram chat van Coingrats NL.

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties