Bitcoin (BTC) analyse: Dalende trend richting $7.200 nog niet voorbij

Op moment van schrijven is de bitcoin (BTC) prijs $7.988 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de analyse van Altcoinbase.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We zien op de weekgrafiek een heel mooi channel waar we momenteel inzitten, bitcoin manoeuvreert zich al een aantal maanden in dit channel ($9.400 - $7.200, zie de onderstaande figuur 1, red.)

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we een Fib retracement trekken vanaf het laagste tot het hoogste punt kunnen we goed zien waar een eventueel koop moment voor bitcoin ligt.

Dat ligt namelijk bij het zogenaamde 'golden pocket level', deze ligt tussen $7.261 en $6.915.

Ik verwacht dat als we gaan zakken, dit een hele mooie kans is om bitcoin daar ergens op te kopen.

Bitcoin (BTC) analyse: Dalende trend richting $7.200 nog niet voorbij

Figuur 1: Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als we naar de geschiedenis kijken, dan kunnen we concluderen dat afwijzing of verkoop vaak plaatsvindt op de 618 lijn (golden pocket).

Met andere woorden, we zien dit als een goede kans voor degenen die nog niet hebben gekocht of juist wachten tot een goed moment (dit is geen financieel advies, red).

Opvallend is het volume dat aan de lage kant is op dit moment. En hier zit voor mij dan ook direct een punt van voorzichtigheid.

$8.500 is namelijk nu echt een serieus resistance geworden op de weekly timeframe, en $7.500 een potentieel support level.

Gaan we door laatstgenoemde heen, dan is het golden pocket level een volgend scenario.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we naast bovengenoemde zaken, ook wat kopers die aanwezig zijn (zie de onderstaande figuur 2, red. ) Ook heb ik mijn verwachting voor bitcoin in een potentieel scenario gegoten.

Ik verwacht dat rond het golden pocket level genoeg kopers zijn om bitcoin voor de time being omhoog te brengen. Vraag is natuurlijk of mijn verwachting daarin klopt.

Direct resistance voor bitcoin op de daily bevindt zich rond 8600 dollar en een groter resistance is dat van de trendresistance ligt zo rond de $9.500.

Het $8.600 resistance komt niet uit de lucht vallen, dit was er al in mei, en word dus nu weer gebruikt als resistance.

Ik zie verder weinig positieve punten momenteel voor bitcoin en verwacht dus echt dat we nog een stukje gaan zakken. Zie de onderstaande grafiek voor meer info.

Bitcoin (BTC) analyse: Dalende trend richting $7.200 nog niet voorbij

Figuur 2: Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek: weerstand en support

Als we op de 4 uur kijken, dan zien we dat bitcoin er best slecht voor staat. We blijven al een tijdje in dezelfde range hangen. Door een gebrek aan kopers, komen we niet echt hoger.

We zien op de daggrafiek dat er dus een aardige bearflag in de maak is. En op de 4uurs kaart is zich dat rustig aan het voltrekken.

Ik verwacht eerlijk gezegd weinig bullish bewegingen nu van bitcoin.

Als we dan ook kijken naar het kortere resistance en support, dan hebben we voor support bij $7.900 tot $7.750.

De weerstandszone ligt bij $8.375 tot $8.500.

Deze resistance lijkt steeds groter te worden en wordt het dus steeds moeilijker voor bulls om daar weer doorheen te breken.

Bitcoin (BTC) analyse: Dalende trend richting $7.200 nog niet voorbij

Figuur 3: Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Bitcoin dominantie: 66%

Doordat btrcoin dominantie aan de hoge kant, krijgen ook de kleinere cryptomunten weinig ruimte. Bitcoin zit momenteel in een impasse, dus investeerders wagen zich ook niet aan andere opties.

We zagen natuurlijk wat positief nieuws over ethereum (CFTC die ether ziet als commodity, red.), maar de markt pikt dit niet op.

Iedereen wacht dus met spanning af wat er gaat gebeuren met bitcoin en men kijkt met een schuin oog naar de prijsontwikkeling van de andere cryptovaluta.

'Nog niet koopwaardig'

Bitcoin ziet er niet best uit momenteel, en ik ben nu zeker nog geen koper. Voor mij is echt het golden pocket level interessant $7.200 tot $6.900. Ik verwacht dat zich weer veel kopers gaan melden voor bitcoin.

Altcoins zijn nu al spotgoedkoop, maar wellicht worden deze nog wel iets goedkoper en is het beter om even te wachten.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check het Youtube-kanaal van Altcoinbase of praat mee in de Telegram chat van het traderscollectief.