Bitcoin (BTC) koers keihard afgewezen bij $7.700. Welke scenario’s zijn er?

Bitcoin (BTC) koers keihard afgewezen bij $7.700. Welke scenario’s zijn er?

De bitcoin (BTC) koers kende vanmiddag een opleving van $7.482 naar $7.693, maar werd daar keihard afgewezen. Welke scenario's zijn er voor bitcoin de komende dagen? Altcoinbase neemt alle belangrijke time frames nog eens door.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekly zitten we nog steeds in een dalend patroon (zie de onderstaande grafiek). De bovenkant van het channel gaat afhankelijk van hoe snel we stijgen ergens tussen de $8.000 en $8.200 liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zodra we op dat punt belanden, is het een mooi moment om een short positie te kiezen (speculatie op een lagere bitcoin koers, red). Bitcoin is de afgelopen dagen weer ruim 19% gestegen namelijk.

Maar een echte breek boven $8.000 is vooralsnog uitgebleven. Het is nu afwachten wat Bitcoin gaat doen, daarvoor is namelijk een blik op de daggrafiek nodig. Op de dagelijkse grafiek zijn de koerspatronen doorgaans duidelijk geprint.

Bitcoin (BTC) koers keihard afgewezen bij $7.700. Welke scenario’s zijn er?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat we uit de falling wedge gebroken zijn. We zijn daarna ook weer teruggekeerd op de supportlijn. Vanaf daar heeft er een bounce omhoog plaatsgevonden.

Als we nu verder door gaan stijgen zie ik $7.800 voor een serieuze test voor wat betreft bitcoin. Daar zal die doorheen moeten en support vinden willen we verder doorgaan naar $8.000.

Anderzijds kan het ook zo zijn dat bitcoin rond resistance niveau een rejection krijgt. Vervolgens zijn we dan weer terug bij af om ons op te maken voor een volgende stijging?


Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Op de kaart van vier uur kijken we technisch naar wat andere bedragen. Willen we verder omhoog, dan is een voorwaarde dat $7.500 moet gaan breken en support bieden. We zien nu dat we daar al zo'n $100 onder zitten na de afwijzing bij $7.700 dollar.

Bovendien vormt zich daarnaast een potentiële bearflag, die weliswaar te shorten valt. Ik ben in ieder geval benieuwd of we nog een stuk omhoog gaan en wat er dan bij het resistance level gebeurt rond $7.500.

Mochten we daar niet heengaan en juist nu een daling gaan maken, dan zal het eerstvolgende support zich rond $7.370 bevinden.

Bitcoin (BTC) koers keihard afgewezen bij $7.700. Welke scenario’s zijn er?

Staan de bulls al in Kerst-stand?

Bitcoin heeft een hele nette stijging laten zien, maar feit is wel dat bulls nu door moeten pakken en niet alvast in de Kerst-stand gaan.

Bitcoin zal ook nog boven de trend resistance lijn moeten komen en dat is afhankelijk van de stijging tussen $8.000 en $8.200. Vanaf daar kan bitcoin weer verder omhoog.

De kerst staat voor de deur. Gaat bitcoin nog wat cadeautjes uitdelen of wordt het dit jaar overgeslagen? We gaan het zien de aankomende dagen.

Wil je Altcoinbase volgen en meepraten en leren om technisch te analyseren? Check dan onze Telegram chat.

Lees meer over:
Bitcoin BTC TA Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties