Bitcoin (BTC) analyse: correctie op de loer na stagnatie bij $9.500?

Op moment van schrijven staat de bitcoin (BTC) koers bij $9.346, na een voorlopige top bij $9.444 op Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Analist Martijn Gijselaar neemt de belangrijkste scenario’s door.

De bullish reactie van de afgelopen dagen lijkt te stagneren. Het zag er naar uit dat de prijs van Bitcoin weinig moeite had met het breken van meerdere grote resistance levels. Waaronder het belangrijke psychologische level van $9.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter, in de doorstoot naar bijna $9.500 stagneert de koers. Ook vanwege een sterke en belangrijke weerstand die op de loer ligt. Daarbij stellen de bears alles in staat om bij $9.400 stand te houden.

Het ziet er naar uit dat er eerst een kleine correctie nodig is,om dit level te kunnen breken. Om vervolgens de strijd om de $10.000 weer aan te wakkeren.

Bitcoin (BTC) analyse

Het zijn interessante weken, met steeds meer volume en nieuwe impulsen die de koers omhoog drijven. En telkens wanneer de prijs niet verder omhoog lijkt te gaan, komt er een nieuwe pump. Die dan wederom door belangrijke resistance levels breekt. Toch lijkt het voor nu rustiger te worden.

Een laatste belangrijk punt voor bears lijkt momenteel goed te houden. Indicators laten uitputting zien van de laatste pump en het bullish volume zwakt af. Een kleine correctie lijkt dan de meest logische volgende stap.

Bitcoin daily chart 30 januari 2020

Bitcoin (BTC) analyse: correctie op de loer na stagnatie bij $9.500?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers inderdaad bij een heel belangrijk punt ligt. Rond het level van $9.500 zien we sterke reacties.

Waarbij het breken van dit level gepaard gaat met grote pumps en dumps. Het lijkt momenteel het laatste punt te zijn, wat een nieuwe bullrun (tijdelijk) tegen kan houden. En vooralsnog zal dit het geval zijn, mocht de koers normaal reageren op technische analyse.

Gekeken naar de momentum indicators en het volume lijken we op daily niveau tijdelijk klaar te zijn met het omhoog schieten. En zal de koers moeten consolideren of een stuk moeten retracen wil er genoeg ruimte zijn voor een nieuwe stijging. Want dat is nodig voor het doorbreken van de resistance bij $9.500.

Een stap terug richting $8.900 kan genoeg zijn en is ook een punt waar momenteel genoeg support ligt om stand te houden. Mocht dat niet zo zijn, dan is $8.500 ook een geschikt support level waar de prijs heen kan gaan.

Bitcoin 4h chart 30 januari 2020

Bitcoin (BTC) analyse: correctie op de loer na stagnatie bij $9.500?

Bitcoin 4 uursgrafiek

Ook op de korte termijn waaronder de 4 uursgrafiek zien we een sterke stagnatie rond $9.500 en de daaronder gelegen support levels, welke goed stand zouden moeten houden bij een retrace.

Aan de momentum indicators zien we dat de prijsconsolidatie leidt tot het “afkoelen” van de prijs. Wat ervoor zorgt dat er weer genoeg kracht is om door te gaan met het stijgen van de prijs.

We zien dat de korte termijn charts langzaam proberen te consolideren. En mocht dit gaan doortrekken naar hogere timeframes, dan kunnen we enkele dagen boven de $9.000 blijven hangen wat de koers sterker en sterker maakt.

Al lijkt een retrace de meest voor de handliggende optie, mede gekeken naar de vele recente stijgingen. Het zou gezond zijn om iets terug te trekken, om vervolgens door te gaan.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

Lees meer