Bitcoin (BTC) analyse: gaan we de bodem bij $6.000 testen?

Op dit moment staat de bitcoin (BTC) prijs op $7.974 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de technische analyse van Big Bang Crypto.

Bitcoin (BTC) analyse

Bitcoin bevindt zich nog steeds onder de 200 moving average (MA) en de daily exponential ribbon.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de wekelijkse MACD indicator - en het feit dat BTC niet boven de $9.000 heeft weten te klimmen - wijzen op een bearish scenario.

Op de daily chart zien we ook dat zowel de 50 MA als de 100 MA dichterbij komen.

Voor veel analisten is een kruis van deze twee MA’s een teken dat we een bear market betreden (zoals in 2018).

Bitcoin (BTC) analyse: gaan we de bodem bij $6.000 testen?

De centrale vraag is: waar is de bodem?

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd dat Bitcoin over de afgelopen tien jaar steeds een beweging omlaag heeft gemaakt naar een key level van de bear market.

Bitcoin bull - en bearmarkt

Dit level bevindt zich voor de afgelopen bear market in de $6.000 regio.

Bitcoin (BTC) analyse: gaan we de bodem bij $6.000 testen?

Hiernaast heeft de Four Wave Theory (4WT) nog een terugkerende overeenkomst ontdekt die de $6.000 als key level ondersteunt:

De afgelopen tien jaar lag de bodem van de eerste wave van de bull market zich op een prijsniveau dat ongeveer 1.85x hoger ligt dan de bodem van de vorige bear market.

Dit betekent dat de huidige wave (de 1e van de nieuwe bull market) zijn bodem zal vinden op ongeveer $5.800.

We hebben in ons vorige artikel al laten zien dat de 3e test van de channel line en dus het key level van de vorige bear market bij $6.000 zal zijn.

Onze data laat ons zien dat het ZEER waarschijnlijk is om naar de $6.000 regio te dalen in de komende 7 dagen.

Bitcoin (BTC) analyse: gaan we de bodem bij $6.000 testen?

Wat moet er gebeuren om de huidige support op $7.700 te behouden?

Als Bitcoin de 200 MA weet te bereiken (momenteel op ongeveer $8.550) en weer boven de $9.300 weet te komen, dan is het onwaarschijnlijk dat we weer onder de $8.000 zullen zakken.

In dit scenario zullen we in de komende dagen een bullish move naar $11.000 zien.

Gaat we retesten bij $6.000?

De paarse fib cirkel en de 200 MA zijn op dit moment te sterk, waardoor een retest van het $6.000 level nodig is. Dit zal het momentum genereren voor de volgende stap in deze bull market.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...