Bitcoin (BTC) analyse: gaat prijs dippen naar $8.000 vóór halving?

Door Big Bang CryptoHet laagste punt van de afgelopen dagen lag voor de bitcoin (BTC) koers op $8.410. Is het plan van de bears al voltooid of volgt een nieuwe daling?

Lees de technische analyse van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bijna iedereen verwachtte een volgende parabolische beweging, toen Bitcoin dichtbij de $10.500 kwam (afhankelijk van de markt die je bekijkt). Sommige beurzen lieten vorige maand zelf een hogere prijs zien (Binance), wat sommigen zagen als een belangrijke prijsbeweging naar een volgende run naar boven.

Niets was echter minder waar, want dat scenario kwam niet uit.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat prijs dippen naar $8.000 vóór halving?

Ook zijn we boven de 200 Simple Moving Average op de daily chart gestegen (zie de witte lijn in de bovenstaande grafiek). Analisten gebruikten dit signaal als om ​​bullish of bearish gedrag op de korte termijn te voorspellen.

Sinds medio december is de prijs vanaf $6.400 met 65% gestegen, dus een tussentijdse correctie is niet onlogisch. Bitcoin heeft sinds het voorlopige hoogtepunt dit jaar circa 20% ingeleverd. Op de daily probeert de koers momenteel ondersteuning te vinden op de 200MA.

Nu is de belangrijkste vraag voor iedereen in de crypto industrie:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Zet Bitcoin de opwaartse trend voort of is dit gedoemd te mislukken?[/penci_blockquote]

Four Wave Theory (4WT) en het ‘Bears Plan’

Een zeer belangrijk onderdeel binnen onze analyseset is de Four Wave Theory (4WT). We bekijken de falling wedge (stralend blauw in de bovenstaande grafiek).

Zoals je op dit moment kunt zien, testen we de belangrijkste trendlijn die ons meer dan zes maanden naar beneden duwde na een top van $14.000 (juni 2019).

Dit is een terugkerend thema die ook in onze vorige artikelen zijn genoemd. Het is ook gedrag wat we zien op de aandelenmarkt: een ​​zeer belangrijke zone opnieuw testen, voordat de huidige trend zich doorzet.

Laten we hiervoor ook de historische prijsactie van Bitcoin erbij pakken. We noemen dit het ‘Bears Plan’. Dat is namelijk een terugkerend patroon in de markt: het losweken van zwakke handen en terugkopen tegen een lagere prijs.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat prijs dippen naar $8.000 vóór halving?

Bitcoin in 2015

In 2015 brak bitcoin door de stralende blauwe weerstandslijn en zette de koers een zeer vergelijkbare beweging richting deze trendlijn.

Na een uitbraak boven de trendlijn, daalde de koers eerst om te testen of er een bodem kan worden gevonden (roze vak). Na de eerste test en daarna een stuiter, zien we een tweede test die de volgende parabolische groei in gang zette.

Voor de huidige golf betekent dit dat we op dit moment misschien de eerste test en de kleine bounce zien die ons terug kan brengen naar de $9.200 tot $9.500 zone.

Maar zodra de geschiedenis zich herhaalt, zal het als weerstand fungeren en gaan we eerst dalen richting de zone $7.600 – $8.000.

Daling naar $8.000?

Voor de korte termijn zal de 200MA indicator de volgende beweging van de koers bepalen. Als we hier ondersteuning voor vinden, is het zeer waarschijnlijk dat we snel boven $9.000 zullen komen.

Om het Bears-plan naar onze mening te voltooien, is het een perfect scenario zodra de koers nog voor de halvening in mei onder de $8.000 geraakt. Wij weten dan dat dit pas de tweede test van de grote weerstand is.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...