Bitcoin (BTC) analyse: weinig volume houdt koers onder $13.000

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In het begin van de week was ik bullish en ging het goed tot de $13.000. Daarna dipte de bitcoin (BTC) koers flink en is daar nog niet van hersteld. Gaat het herstellen of zijn er meer rode cijfers te verwachten? Lees verder!

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

De grafieken zagen er in het begin van de week een stuk mooier en bullish uit. De huidige candlestick (onderstaande grafiek 1, red) heeft nu een bearish vorm aangenomen. We zien een lange wick, wat aangeeft dat de bears de prijs met kracht naar beneden hebben geduwd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De candlestick heeft ten opzichte van vorige week wel een higher low gemaakt, dus zo erg is het allemaal nog niet.

Op de grafiek is te zien dat de koers wederom de door de 0.618 Fibonacci is afgewezen. Dit niveau zal de komende tijd mijn inziens een sterke weerstand blijven. De RSI is overbought en ook het volume neemt de afgelopen weken af, wat bearish signalen zijn.

Op basis van deze indicatoren en ook de prijsactie lijkt het er steeds meer op dat er voorlopig misschien geen nieuwe top zal worden gemaakt. Er moet juist een higher low op de wekelijkse grafiek worden gevormd.

De laatste lower high vinden we op de $9.600 (zwarte lijn). Zelfs als de koers weer daalt tot net boven $9.600 zit het op de wekelijkse grafiek in een uptrend. Wanneer dit gebeurt is afhankelijk van de dagelijkse trend waar ik hieronder verder op in ga.

Bitcoin (BTC) analyse: weinig volume houdt koers onder $13.000

Figuur 1: De indicatoren zijn bearish en er moet misschien een wekelijkse higher low worden gevormd ten opzichte van de zwarte lijn.

Bitcoin (BTC) prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zitten we nog in een uptrend en zolang dat doorzet gaan we nog geen higher low vormen op de wekelijkse grafiek. Er is ook een symmetrische driehoek te zien waar de koers de komende week tot twee weken uit moet breken.

Welke kant dat op wordt is niet te zeggen, maar vanwege de wekelijkse overbought RSI en het afnemende volume ben ik voorlopig sceptisch voor de bulls. Ze hebben namelijk ook moeite om de 12EMA (blauwe lijn) te behouden.

Als de driehoek bearish uitbreekt, kijk ik naar steunpunten op $9.400 – 9.600, $9.000 en $8.400. Als de driehoek bullish uitbreekt, dan kunnen we opnieuw de $13.000 testen.

Bitcoin (BTC) analyse: weinig volume houdt koers onder $13.000

FIguur 2: De prijs zal zich hoogstwaarschijnlijk blijven afspelen in de symmetrische driehoek de komende één tot twee weken.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de bears de overhand hebben. Bij de pijl waren de bulls eerder uit een evenwicht patroon gebroken, maar hebben de volledige winst daarbij weer terug moeten geven.

De 12EMA (blauwe lijn) is al een tijdje bearish gekruist met de 26EMA (rode lijn), wat aangeeft dat de bears de controle hebben op de 4 uur grafiek. De 4 uur trend is net aan weer positief veranderd, maar op laag volume, wat niet een goed teken is voor de bulls.

Bitcoin (BTC) analyse: weinig volume houdt koers onder $13.000

Figuur 3: De bears hebben nog de overhand, te zien aan de bearish kruising van de 12EMA (blauwe lijn) met de 26EMA (rode lijn)

Conclusie

Na een flinke correctie is de koers belandt in een wekelijkse evenwicht patroon waar het zo te zien nog één tot twee weken in moet zitten binnen de symmetrische driehoek op de dagelijkse grafieken.

Het is nog te vroeg om te zeggen welke kant de koers uit gaat breken, maar vanwege de hoge wekelijkse RSI en afnemende volume ben ik meer bearish. We moeten de komende tijd afwachten op meer informatie uit de grafieken om er duidelijker iets over te zeggen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

Ethereum trending crypto Nieuws
ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

Nieuws
Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

Lees meer