Bitcoin (BTC) analyse: luidt de death cross een nieuwe bearmarkt in?

Bitcoin (BTC) analyse: luidt de death cross een nieuwe bearmarkt in?

Door Het Cryptohuis - Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $7.460 en de ''bears' zijn overduidelijk in controle. Gaan wij de ‘Death Cross’ dit weekend zien?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Nadat wij twee dagen geleden een gigantische sell candle zagen in de Bitcoin grafiek, lijkt het voor nu dat de rust wat is wedergekeerd. Gezien de Elliott Wave theorie, ziet het er naar uit dat Bitcoin enkele dagen tussen de range van $7.700 en $7.100 kan blijven hangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Death Cross

Dit weekend zullen wij waarschijnlijk de zogenaamde Death Cross kunnen waarnemen. De Death Cross is een kruising van de MA-200 en MA-50.

Echter heb ik in mijn grafiek de EMA’s aan staan in plaats van de MA, omdat ik als trader meer waarde hecht aan de Exponential Moving Average (EMA’s) dan aan de Moving Average (MA).

De Death Cross op het dagelijkse grafiek is een sterk signaal en helaas vaak het begin van een ‘bearish’ tijdperk. Echter heb ik hier wel een interessant gegeven over toe te voegen, en daarvoor verwijs ik jou graag naar mijn video onderaan dit artikel.

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur tijdframe zoomen wij wat meer in op de Bitcoin bewegingen. Op dit moment kunnen wij waarnemen dat Bitcoin zich inmiddels wel weer boven de 10-SMA bevindt.

Echter Bitcoin bevindt zich wel ónder de EMA-21. Het is waarschijnlijk dat wij deze eerst gaan opzoeken, voordat wij verder zakken naar de $7.200. Op deze manier maken wij ook de wave 4 af, met een keurige retracement naar het keurige 0.382 fibonacci level.

Echter wanneer Bitcoin wél al eerder zijn $7.380 level verliest, is het waarschijnlijk dat de wave 4 is gezet en dat wij met Bitcoin de $7.050 - $7.200 zone gaan opzoeken.

Bitcoin (BTC) analyse: luidt de death cross een nieuwe bearmarkt in?

Support levels (in USD)

Resistance levels (in USD)

Houdt bitcoin de support bij $7.380?

De bears zijn namelijk overduidelijk in controle. Wanneer Bitcoin vandaag al eerder zijn $7.380 level verliest, is het waarschijnlijk dat wij eerst de $7.050 - $7.250 zone gaan opzoeken.

In deze zone kunnen wij een bounce verwachten, aangezien Bitcoin zich dan op de Golden Ratio bevindt. Wanneer wij de bounce zien, is het waarschijnlijk dat wij opnieuw de $7.800 zone gaan opzoeken.

Bitcoin (BTC) analyse: luidt de death cross een nieuwe bearmarkt in?

YouTube

In de onderstaande YouTube video geef ik een toelichting op de geschreven analyse. Ook behandel ik mijn strategie, mochten wij weer flinke bearish tijden zien.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram.

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via onze website Het Crypto Huis.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties