Bitcoin (BTC) analyse: diepere dip naar $8.500, gevolgd door ‘bounce’?

Bitcoin (BTC) analyse door traderscollectief AltcoinbaseBitcoin heeft de afgelopen weken fors ingeleverd op de prijs, We hebben korte oplevingen gezien, maar door een gebrek aan volume zat daar te weinig kracht achter. Wat kunnen we nu verwachten van Bitcoin na deze correctie onder de $10.000?

Bitcoin (BTC) wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek zien we momenteel een koerscorrectie van ruim 33% sinds het voorlopige hoogtepunt bij $13.880 van bitcoin dit jaar (op 26 juni 2019, red). De grote vraag is: ligt de bodem van de koers nog dieper?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niemand kan deze vraag met 100% zekerheid beantwoorden. Wat helpt is om de waarschijnlijkheid te bekijken waar er genoeg support is voor bitcoin.

We zien dat er tussen $9.000 en $8.800 dollar een supportzone zit. Hier bevinden zich de wekelijkse openingen en sluitingen tussen 20 mei tot 17 juni. Deze niveaus zouden een goede bounce kunnen opleveren.

Bovendien ze is er een ‘gat’ op te vullen in de koers, waarin we tot $8.500 moeten gaan om deze te dichten. Dieper liggend zijn er support levels bij $8.200 en $7.500, mocht het zover gaan komen.

Het meest waarschijnlijke scenario lijkt me dat we gaan opveren vanaf $9.000 en $8,800. Mocht dat echter niet doorgaan, dan kijken we uit naar $8.200.

Zie de onderstaande grafiek (klik voor vergroting, red)

Bitcoin (BTC) analyse: diepere dip naar $8.500, gevolgd door 'bounce'?

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek

Zodra we verder inzoomen op de dagelijkse grafiek, dan zien dat de 100 MA (moving average, red) momenteel bij $8.123 dollar ligt.

Een plausibel scenario is dat de koers opveert rond dit niveau, maar dat we dus eerst gaan dalen vanaf het huidige koersniveau. De 100 MA valt samen met de wekelijke support bij $8.200.

We beoordelen $7.500 als een support level, mocht de koers echt naar dat niveau gaan dippen. Eerst is het zaak dat BTC het support bij $9.000 en $8.800 houdt, voordat er andere conclusies worden getrokken.

Met de fibonacci retracement tool ligt het “golden pocket level” tussen $8.374 en $8.087 ligt (BitMEX, red). Conclusie: het aantal support levels zijn er meer in aantal dan het aantal weerstandszone boven ons.

Goed om daarbij in het achterhoofd te houden dat er al een correctie van ruim 30% heeft plaatsgevonden. Door nu nog een short positie in te nemen, neemt het risico verder toe dat je geliquideerd wordt.

Onze strategie: BTC kopen voor een paar honderd dollar meer of minder maakt op de lange termijn niet uit.

Zie de onderstaande grafiek (klik voor vergroting, red)

Bitcoin (BTC) analyse: diepere dip naar $8.500, gevolgd door 'bounce'?

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Op de 4 uurs grafiek zien we dat er op bovengenoemde supportzones veel gehandeld is de afgelopen weken/maanden. Voor ons een sterke indicatie dat er een supportzone een bounce gaat plaatsvinden (zie de onderstaande grafiek, red).

Als we daarnaast kijken waar het grotere weerstandsblok zich bevindt, dan is dit van $10.800 tot $12.000.

Dit blijkt al langer een horde voor BTC om deze zones te beslechten. Met een dip naar $8.250 – $7.500 is er sprake van een correctie van ruim 40%. Zover is het nog lang niet, dus laten we nu focussen wat BTC per supportlevel gaat doen.

Zie de onderstaande grafiek (klik voor vergroting, red)

Bitcoin (BTC) analyse: diepere dip naar $8.500, gevolgd door 'bounce'?

Conclusie

Bitcoin heeft een onvermijdelijke correctie gehad na een opmars van $3.700 naar $13.800 dit jaar. De vraag is nu: zet de correctie door of kijken we binnen een aantal dagen weer omhoog?

Er is voldoende support onder ons om BTC op te vangen en de lange termijn outlook is in de markt nog ‘bullish’. We verwachten dat de support zone op de 4uurs grafiek interessant word, en dat we vanaf daar kunnen gaan bouncen.

Over Altcoinbase

Wil je meer weten over Altcoinbase en de dagelijkse Bitcoin updates bekijken check dan het Youtube-kanaal van Altcoinbase.

Of wil je meepraten in de telegram chat waarin je alle vragen omtrent crypto en traden kwijt kan, check dan het Telegram-kanaal van Altcoinbase.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...