Bitcoin analyse: valt BTC terug naar golden pocket niveau rond $6.900?

AltcoinBase verzorgt je ook op deze dinsdagavond een technische analyse. In deze TA kijken we naar de wekelijkse, dagelijkse en de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Wat heeft de koers ons te vertellen?

Bitcoin (BTC) weeksgrafiek

Op de weekly zien we momenteel dat de prijs van Bitcoin herstelt. We zien ook dat Bitcoin (BTC) het nog steeds moeilijk heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We traden echter nog steeds ruim boven de $8.000. Als grote resistance voorzie ik de range van $8.750 tot $8.800. De vraag is of we überhaupt zo ver gaan komen.

Aangezien Bitcoin de afgelopen dagen toch aardig is gestegen, lijkt dat niet gek. We zitten nu aan de onderkant van de trendkanaal op de weekly, dus we kunnen nog een flink stuk omhoog.

Bitcoin analyse: valt BTC terug naar golden pocket niveau rond $6.900?

Het volume van BTC is vorige week flink toegenomen. Laten we kijken of dat deze week ook weer gaat gebeuren en of we een verdere stijging gaan zien. Als support voorzie ik $7.500 per BTC. Op dit niveau zijn we een aantal weken geleden (zie figuur 1) ook gebounced.

BTC Daily

Op de daily grafiek hebben we een resistance rond $9.100. Hier bevinden zich de wicks van een tijd geleden. Deze kunnen direct weerstand bieden zodra we hier in de buurt komen.

We hebben het vaker gezien: een pump van zo’n $1.000 of $2.000 is zeker niet ongebruikelijk. Het kan BTC direct terug boven de $9.100 brengen.

Bitcoin analyse: valt BTC terug naar golden pocket niveau rond $6.900?

Mocht dit bullish scenario niet doorgaan, dan zouden we terug kunnen vallen richting $7.500 en wellicht helemaal terug naar het golden pocket level.

Een prijs tussen de $7.250 en $6.900 is dan een goed koopmoment.

4-uursgrafiek koers

Op de 4-uursgrafiek zien we in principe dezelfde resistance lijnen terug komen. Echter hebben we hier ook een kleine resistance liggen waar Bitcoin door moet breken. Deze ligt rond $8.500.

Het lijkt niet geheel onwaarschijnlijk dat we deze zones nog een keer gaan testen. $8.800 is in mijn ogen een reële prijs waar Bitcoin op de korte termijn naartoe zou kunnen gaan.

Bitcoin analyse: valt BTC terug naar golden pocket niveau rond $6.900?

Maar we moeten ook rekening houden met lagere prijzen voor BTC en dan kijken we dus naar het golden pocket niveau ($6.900 – $7.200) of $7.500 per bitcoin.

Het volume is deze week ook weer behoorlijk afgenomen. We zitten nu zo rond de $15 miljard en dat is toch een stuk minder dan de $25 miljard van vorige week. Met een teruglopend volume gaan we weer spannende tijden tegemoet.

Verwachting prijs Bitcoin

Bitcoin maakt een (korte) opleving, maar of dit door gaat zetten is nog zeer de vraag. Het volume is niet in het voordeel, en ook de afwijzingen van de afgelopen dagen zitten mij niet echt lekker. Voor de komende tijd moeten we kijken naar een resistance rond de $8.800.

Voor de (ver)kopers is het belangrijk om de range tussen de $7.250 en $6.900 goed in de gaten te houden.

Wil je elke dag een bitcoin update in de vorm van een video? Check ons Youtube kanaal. Praat ook mee in onze Telegram groep.