Bitcoin (BTC) analyse: Bulls in lockdown, gaat koers dalen naar $5.800?

Bitcoin (BTC) analyse: Bulls in lockdown, gaat koers dalen naar $5.800?

De afgelopen dagen is de Bitcoin (BTC) koers bezig met het proberen te breken van $7.000. Bijna een verdubbeling van de prijs ten opzichte van de flinke crash naar $3.600.

Tot op heden weet de prijs nog niet verder te stijgen en lijkt de laatste push af te lopen met een afwijzing. Met een huidige prijs rond de $6.100 is de koers weer door een belangrijke support gezakt en gaan we wellicht lagere prijzen zien alvorens er een nieuwe test omhoog zal komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Met de poging om $7.000 te breken leek de koers van Bitcoin met een flinke snelheid te herstellen. Maar kwam daarmee ook snel weer tot stilstand en wist niet door de sterke weerstand te komen rond dat level.

De geringe terugval richting $6.000 kan wijzen op een snelle terugkomst. Met als doel het opnieuw testen van $7.000. Al lijkt het erop dat de koers wellicht weer een stuk lager dan gaan.

Kijkende naar de daily chart van Bitcoin zien we de afwijzing op $7.000 en de huidige reactie naar $6.000. Met daarbij het breken van een belangrijk support level van $6.250.

Het breken van dit level kan een daling naar $5.800 veroorzaken. Maar vooralsnog lijkt dit erg langzaam te gaan. Wat een indicatie kan zijn van een nieuwe stijging om toch boven deze supportzone te blijven.

[caption id="attachment_58775" align="aligncenter" width="1613"] Bitcoin daily chart 29 maart 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: Bulls in lockdown, gaat koers dalen naar $5.800?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Met de huidige daling zien we op de daily chart dat momentum indicators ook flink zijn gedaald. Wat een wat zwakke bearish volume aantoont. Oftewel, bears hebben momenteel niet veel kracht. Al is er nog genoeg ruimte over voor een verdere daling.

Wat mede gekeken naar koers welke tegen de sterke weerstand aan ligt van $6.250 kan duiden op een test van $5.800. Op langer termijn ziet de koers er dus meer bearish uit dan bullish.

De koers bekeken op een wat korter termijn, de 4-uursgrafiek, zien we dit zelfde beeld terug. Al lijkt de koers momenteel op $6.100 op een support level te hangen en is de kans aanwezig dat deze hier blijft hangen aanwezig.

Consolidatie kan ervoor zorgen dat de koers genoeg kracht heeft om zowel door de weerstand van $6.250 te breken als een nieuwe test van $7.000.

[caption id="attachment_58774" align="aligncenter" width="1622"] Bitcoin 4h chart 29 maart 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: Bulls in lockdown, gaat koers dalen naar $5.800?

Bears in controle, bulls in lockdown

Momentum indicators op lagere timeframes laten tevens zien dat de koers op korte termijn omhoog wil. En bears momenteel te weinig kracht hebben om de prijs verder te drukken.

Al zien we ook dat bulls na veel proberen nog niet $6.250 hebben heroverd en ook dit weer een flinke bearish signaal kan zijn.

Met het geringe volume lijkt de weg van de koers dus veel onduidelijkheid te geven. Ondanks weinig bearish volume blijft de koers zakken en hebben bulls weinig kracht om dit op te vangen.

Op de wat langere termijn lijkt een test van $5.800 aannemelijk om vervolgens $6.250 en in het meest optimistische geval $7.000 te testen. Gezien de huidige trend in overige markten lijkt een daling de meest voor de hand liggende.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties