Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers door te stoten naar $9.800?

Bitcoin (BTC) update door Het Crypto HuisOp het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $9.574 bij Bitstamp. Weet bitcoin door de forse weerstand heen te breken en door te storen naar $9.800? Ook een correctie is niet ver weg, kortom do or die voor BTC. Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin uit de grote symmetrical triangle (Daily) en uit de kleine symmetrical triangle (4H) is gevallen. Ook is te zien dat Bitcoin wel zijn support heeft gevonden op de $9400 zone. De $9.400 zone tekent voor nu een Descending Triangle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat betekent dus zolang wij de de $9.400 houden is het nog mogelijk om bullish uit te breken. De Descending Triangle kan namelijk naar boven zowel naar beneden uitbreken.

Echter moet ik er nu wel bij vermelden dat wij inmiddels onder de EMA’s: 21, 55 & 100 zijn gevallen en zijn gesloten.

Ook zitten wij inmiddels onder de EMA-Ribbon indicator op het dagelijkse tijdframe, en zien wij een ‘bearish’ kruising van de EMA-21 met de EMA-55, dus de kans om bullish te worden wordt steeds kleiner.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers door te stoten naar $9.800?

Bitcoin (BTC) 4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht is goed te zien hoe Bitcoin uit zijn symmetrical triangles is gevallen en hoe bitcoin nu support vindt op de $9.400 zone, zoals eerder besproken, de Descending Triangle supportlijn.

Op het 4 uur tijdframe is duidelijk te zien dat de ‘Bears’ de overhand hebben. We zitten namelijk op het 4 uur tijdframe ook onder alle EMA’s. (Exponential Moving Average)

Ook is er op het 4-uur tijdframe te zien dat wij op de STOCH en op de RSI weer wat enige ruimte hebben gekregen om omhoog te gaan.

Dat betekent dus dat wij vandaag een kleine bounce kunnen gaan zien. Waar de bounce heen zou kunnen gaan, bespreek ik in het 1-uur overzicht.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers door te stoten naar $9.800?

Bitcoin (BTC) 1-uur overzicht

In het 1-uur overzicht neem ik jullie mee aan de hand van de Elliott Wave theorie en de Fibonacci tool tot waar wij onze bounce kunnen zien. Het meest waarschijnlijke is dat Bitcoin weer weet te stijgen tot de $9.842, zoals hieronder in de afbeelding is te zien.

De wave 4 retraced namelijk meestal tot de 0.382 Fibonacci level. Deze wave 4 is wel wel de SUB-wave in de wave 3. Het klinkt misschien wat lastig, maar wanneer je de afbeelding (grafiek) hieronder bekijkt, kun je zien wat hiermee wordt bedoeld.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers door te stoten naar $9.800?

We zien de volgende support – en weerstandslevels voor BTC:

Support levels
– $9.400 (short term)
– $9.100 (short term)
– $8.850 (short term)
– $8.500 (short term)
– $7.000 (mid term)

Resistance levels
– $10.000 (short term)
– $10.250 (short term)
– $10.600 (short term)
– $11.000 (mid term)

Conclusie

Op dit moment denk ik dat Bitcoin een bounce gaat maken, die richting $9.840 kan gaan uitwerken.

Wanneer wij in deze zone weer enige zwakheid in prijsactie waarnemen, is het zeer waarschijnlijk dat Bitcoin een stuk lager valt om de (sub)wave 5 af te maken richting de $8.800-$8.900 area.

In deze zone kunnen wij opnieuw een sterke bounce zien en waarschijnlijk weer een kleine relief rally op de grote wave 4 uitspelen, zoals hieronder staat weergegeven.

Bullish scenario:
Wanneer Bitcoin opnieuw de $10.000 zone weet te claimen, kunnen wij de mogelijkheid van de besproken Descending Triangle in kaart brengen. Bij een claiming van deze zone, is het waarschijnlijk dat Bitcoin opnieuw verder kan gaan richting de $10.600.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers door te stoten naar $9.800?

YouTube update

In de onderstaande Youtube video neem ik Bitcoin en Ethereum goed onder de loep. Ook kijken wij naar de Bitcoin dominantie. Ook bespreek ik meerdere patronen, de belangrijke levels en nieuwe inzichten over Bitcoin.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram.

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers door te stoten naar $9.800?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via onze website!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...