Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Iedereen was bearish, maar de koers van bitcoin (BTC) is afgelopen etmaal juist gestegen boven de $10.400. Tot hoe ver zal de koers stijgen binnen de descending triangle die al een tijd te zien is op de charts? Lees snel verder.

Bitcoin (BTC) koers maandelijkse grafiek

In de eerste paar dagen van de maand heeft de koers tot nog toe een mooie groene candlestick laten zien (onderstaande figuur 1, red).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En hoewel het vroeg is, is er potentieel een higher low gevormd op de maandelijkse grafiek, wat bullish is!

En hoewel de koers misschien geen bull flag zal vormen, is dit wellicht de start dat we weer terug gaan naar de 0.618 fib rond de $14.000.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

De koers heeft vorige week een sterke support op $9.400 gehouden en is sindsdien aan het stijgen. De week is dan ook flink groen gestart (onderstaande figuur 2, red).

Daarnaast is de koers iets onder de 12EMA (blauwe lijn) gekomen, maar heeft die weer veroverd, wat erg bullish is.

De koers moet nog wel wat een resistance punt op de dagelijkse grafiek overkomen om bullish te blijven. Zie de dagelijkse grafiek analyse hieronder.

De RSI die eerst support was kan wel resistance worden en de uptrend stoppen. Maar voor meer informatie zoomen we in op de timeframes naar de dagelijkse grafiek.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 3, red) is goed te zien hoe bullish de beweging was gisteren. Het heeft een aantal resistance punten in één beweging gebroken.

Het is door de blauwe resistance box, de 12EMA en 26EMA en de 100MA (paarse lijn) gegaan.

De koers lijkt even op adem te willen komen en de 26EMA te willen backtesten. Stijgt de koers daarna door naar de descendig triangle resistance lijn?

Mogelijk, maar de koers zal dan ook eerst resistance op $10.650 moeten breken.

Het is ook belangrijk voor de koers om dat te doen, anders wordt er gewoon weer een lower high gevormd binnen de descending triangle.

Tevens is op de 4uur grafiek ook te zien dat de koers overbought is en eerst een pauze zal moeten hebben voordat het zal proberen resistance te breken.

Het is ook interessant om te zien dat aan het einde van de driehoek verschillende interessante gebeurtenissen samenkomen. Zal de koers met de huidige beweging er uit breken naar boven, of duurt het nog een paar weken?

Op 16 september vinden we namelijk de lancering van Bakkt, eind september sluiten er CME futures en halverwege oktober moeten er een besluit worden gemaakt voor de Bitwise en VanEck/SolidX ETFs.

Ik verwacht wel dat de koers resistance zal vinden op de descending triangle en acht de kans groter dat we de komende weken nog in de driehoek blijven.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) prijs 4 uur grafiek

De eerdere potentiële bear flag op de 4uur grafiek (onderstaande figuur 4, red) is duidelijk niet gebeurd. Waar iedereen, inclusief ik, verwachtte dat de koers zou zakken, is dat niet gebeurd.

De koers is inmiddels boven het punt beland waar het een paar dagen geleden doorheen zakte.

En er is een bullish cross geweest van de 12EMA en 26EMA. Op de korte termijn staat de koers waarschijnlijk wat consolidatie te wachten, aangezien de RSI overbought is en tegen resistance aanloopt (rode lijn).

Daarbij is $10.190 support. Als het verkoopvolume laag blijft in de consolidatie dan zal de koers niet ver terugzakken voordat het verder stijgt, al wacht juist daar weer resistance voor de koers in de blauwe box.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Conclusie

De koers heeft goed laten zien bullish de zijn door een aantal belangrijke weerstanden in één te breken.

De koers is op de 4uur grafiek overbought en de koers zal waarschijnlijk een deel moeten teruggeven voordat het verder kan stijgen. Support zit op $10.190.

De koers moet $10.650 breken om niet slechts een lower high op de daily te vormen. Dan is het aannemelijk dat de koers weer zakt richting de onderkant van de descending triangle.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

De koers schommelt vandaag rond $57.000 na een sterke bounce van 8% vanaf het belangrijke supportgebied $53.000. Maar we zijn...

MicroStrategy koopt voor $414 miljoen aan bitcoin

MicroStrategy heeft 7.002 bitcoin (BTC) gekocht voor een bedrag van ruim $414 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu 121.0...

Bitcoin koers blaast door $58.000, dit gebeurt er on-chain

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. We...

Bitcoin prijs boven $57.000 ondanks waarschuwing dat "weak hands" een dip kunnen veroorzaken

Bitcoin laat tekenen van kracht zien bij het openen van Wall Street op 29 november, na de dip vanwege angst over de nieuwe co...

Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf van...

'Bitcoin adoptie in El Salvador zorgt mogelijk voor problemen bij Britse belastingdienst'

De Britse belastingdienst loopt mogelijk miljoenen ponden mis door de adoptie van bitcoin in El Salvador. Het land heeft bitc...

Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter

Bitcoin proponent Jack Dorsey zet een stapje terug en stopt als CEO van Twitter. Op het eerste gezicht lijkt dat wellicht nie...

46-jarige man verdacht van stelen 30 bitcoin

Een 46-jarige man wordt vervolgd voor het stelen van 30 bitcoin. Het slachtoffer, een man uit Laren, doet aangifte maar de ve...

Omicron als inflatiebooster? Powell speculeert over prijsstijgingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, denkt dat de omicron-mutatie een een bedreiging vormt voor de Amerikaanse e...

Goedemorgen Bitcoin: 7.002 BTC erbij voor MicroStrategy

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Iedereen is inm...

Lees meer

Net binnen

Inflatie in Nederland naar 5,6%, hoogste niveau sinds 2000

De inflatie in november in Nederland is 5,6 procent, zo blijkt uit voorlopige data van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Wow, het bitcoin netwerk verwerkte $451 miljard aan transacties in 2021

Bitcoin groeit aan alle kanten. Zo ook het gebruik ervan: er wordt steeds meer waarde verstuurd voor steeds minder transactie...

Omicron als inflatiebooster? Powell speculeert over prijsstijgingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, denkt dat de omicron-mutatie een een bedreiging vormt voor de Amerikaanse e...

Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf van...

Weekscore: institioneel geld legt $306 miljoen in bitcoin en crypto's

Fondsen en andere professionele beleggers hebben de afgelopen week circa 306 miljoen dollar in bitcoin en aanverwante munten...

Lees meer