Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Iedereen was bearish, maar de koers van bitcoin (BTC) is afgelopen etmaal juist gestegen boven de $10.400. Tot hoe ver zal de koers stijgen binnen de descending triangle die al een tijd te zien is op de charts? Lees snel verder.

Bitcoin (BTC) koers maandelijkse grafiek

In de eerste paar dagen van de maand heeft de koers tot nog toe een mooie groene candlestick laten zien (onderstaande figuur 1, red).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En hoewel het vroeg is, is er potentieel een higher low gevormd op de maandelijkse grafiek, wat bullish is!

En hoewel de koers misschien geen bull flag zal vormen, is dit wellicht de start dat we weer terug gaan naar de 0.618 fib rond de $14.000.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

De koers heeft vorige week een sterke support op $9.400 gehouden en is sindsdien aan het stijgen. De week is dan ook flink groen gestart (onderstaande figuur 2, red).

Daarnaast is de koers iets onder de 12EMA (blauwe lijn) gekomen, maar heeft die weer veroverd, wat erg bullish is.

De koers moet nog wel wat een resistance punt op de dagelijkse grafiek overkomen om bullish te blijven. Zie de dagelijkse grafiek analyse hieronder.

De RSI die eerst support was kan wel resistance worden en de uptrend stoppen. Maar voor meer informatie zoomen we in op de timeframes naar de dagelijkse grafiek.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 3, red) is goed te zien hoe bullish de beweging was gisteren. Het heeft een aantal resistance punten in één beweging gebroken.

Het is door de blauwe resistance box, de 12EMA en 26EMA en de 100MA (paarse lijn) gegaan.

De koers lijkt even op adem te willen komen en de 26EMA te willen backtesten. Stijgt de koers daarna door naar de descendig triangle resistance lijn?

Mogelijk, maar de koers zal dan ook eerst resistance op $10.650 moeten breken.

Het is ook belangrijk voor de koers om dat te doen, anders wordt er gewoon weer een lower high gevormd binnen de descending triangle.

Tevens is op de 4uur grafiek ook te zien dat de koers overbought is en eerst een pauze zal moeten hebben voordat het zal proberen resistance te breken.

Het is ook interessant om te zien dat aan het einde van de driehoek verschillende interessante gebeurtenissen samenkomen. Zal de koers met de huidige beweging er uit breken naar boven, of duurt het nog een paar weken?

Op 16 september vinden we namelijk de lancering van Bakkt, eind september sluiten er CME futures en halverwege oktober moeten er een besluit worden gemaakt voor de Bitwise en VanEck/SolidX ETFs.

Ik verwacht wel dat de koers resistance zal vinden op de descending triangle en acht de kans groter dat we de komende weken nog in de driehoek blijven.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) prijs 4 uur grafiek

De eerdere potentiële bear flag op de 4uur grafiek (onderstaande figuur 4, red) is duidelijk niet gebeurd. Waar iedereen, inclusief ik, verwachtte dat de koers zou zakken, is dat niet gebeurd.

De koers is inmiddels boven het punt beland waar het een paar dagen geleden doorheen zakte.

En er is een bullish cross geweest van de 12EMA en 26EMA. Op de korte termijn staat de koers waarschijnlijk wat consolidatie te wachten, aangezien de RSI overbought is en tegen resistance aanloopt (rode lijn).

Daarbij is $10.190 support. Als het verkoopvolume laag blijft in de consolidatie dan zal de koers niet ver terugzakken voordat het verder stijgt, al wacht juist daar weer resistance voor de koers in de blauwe box.

Bitcoin (BTC) analyse: doorstomen naar $11.000 of volgt een correctie?

Conclusie

De koers heeft goed laten zien bullish de zijn door een aantal belangrijke weerstanden in één te breken.

De koers is op de 4uur grafiek overbought en de koers zal waarschijnlijk een deel moeten teruggeven voordat het verder kan stijgen. Support zit op $10.190.

De koers moet $10.650 breken om niet slechts een lower high op de daily te vormen. Dan is het aannemelijk dat de koers weer zakt richting de onderkant van de descending triangle.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!