Bitcoin (BTC) analyse: stilte voor de storm voor de $10.000 breekt?

Bitcoin (BTC) analyse door Martijn – De koers staat op moment van schrijven iets onder $9.600 bij Bitstamp. We zien accumulatie op de markt, maar ook wel een stilte voor de storm. Dat is het algemene plaatje in de huidige Bitcoin (BTC) markt, met lage volumes en weinig prijsactie.

De koers fluctueert binnen een strakke range en lijkt daar vooralsnog niet buiten te komen. Blijven we deze beweging nog voortzetten of lijkt er op korte termijn een beweging aan te komen? Het lijkt steeds lastiger te voorspellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het voorspellen van de koers bij accumulatie is lastig. De prijs kan ineens een hele grote beweging maken, zowel omhoog als omlaag. Daarbij is het dus oppassen geblazen.

Al valt er nog steeds een goede analyse te maken en een voorspelling te doen. Traden met strakke stops is een vereiste, aangezien een grote beweging ten nadele van je positie een groot verlies kan bezorgen.

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek

Bitcoin zit sinds juli in een range welke steeds strakker aan het worden is. Het momenteel sterke support level van $9.000 blijft goed in stand en geeft niet mee.

De resistance wordt echter steeds lager en lager, wat goed te zien is op de daily chart. De lower highs zijn zorgelijk. Een lower high patroon is meestal een indicatie voor het zakken van de koers.

Gekeken naar de daily chart zien we de duidelijk range welke smaller aan het worden is. Het lijkt er zo op het eerste gezicht niet zo goed uit te zien.

Toch geven indicators als de Stochastic aan dat we momenteel op een punt staan van ommekeer.

Oftewel, de weg omhoog is in zicht. Daarbij heeft de prijs een goede, maar relatief wat kleine reactie gehad op de belangrijke fibonacci pivot lijn S78.

Dat kan mede te maken hebben met het weinige volume dit weekend.

Bitcoin (BTC) analyse: stilte voor de storm voor de $10.000 breekt?
Bitcoin daily chart 1 september 2019 (BTC/USD, BitMEX)

Mocht de prijs dus standhouden en niet door de $9.000 zakken, dan is de kans aannemelijk dat er een uitbraak gaat plaatsvinden.

Mocht dit door de neerwaartse trendlijn gaan, dan is een nieuwe move richting $14.000 niet onverwacht.

Op korte termijn toch omlaag?

Wanneer we een stuk verder inzoomen zien we dat een beweging naar beneden waarschijnlijk is. Waarbij de support van $9.325 opnieuw getest kan gaan worden.

Veel meer zal het hoogstwaarschijnlijk niet zijn, momentum indicators geven weinig ruimte voor een beweging omlaag.

Al kan een fake-out doen lijken dat we down gaan. En is het dus goed opletten of een beweging echt is of niet.

Bitcoin 4h chart 1 september 2019 (BTC/USD, BitMEX)

Bitcoin (BTC) analyse: stilte voor de storm voor de $10.000 breekt?

Conclusie

Alles wijst er dus momenteel op dat de prijs binnen de strakke range zal blijven bewegen. Het breken van een van de support of resistance levels zal een grote beweging veroorzaken en zal weg maken voor een nieuwe mogelijkheden.

Hierbij lijkt een weg naar boven aannemelijker dan naar beneden. Maar, zoals altijd is er van alles mogelijk. En wie weet waar we volgende week staan in de markt!