Bitcoin (BTC) app Ziglu haalt 5,86 miljoen euro op voor Britse markt

Bitcoin (BTC) app Ziglu haalt 5,86 miljoen euro op voor Britse markt

Bitcoin (BTC) app Ziglu is live gegaan na een financieringsronde van 5,25 miljoen pond (5,86 miljoen euro). Momenteel bieden ze een iOS-app om cryptovaluta te kopen. Een Android app moet snel volgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) app

Ziglu is – net zoals Bunq - een internetbank, een bank zonder fysieke kantoren om klanten te ontvangen.

Klanten in het Verenigd Koninkrijk kunnen hun ponden omwisselen in Bitcoin (BTC) en een paar andere cryptovaluta zoals ether (ETH) en litecoin (LTC).

De komende maanden wil de exchange meer fiat paren introduceren, net zoals een zogenaamde crypto debit card in samenwerking met MasterCard. Je betaalt dan aan de kassa met je Bitcoin balans bij Ziglu, maar de winkel ontvangt ponden.

Ziglu is het kindje van Mark Hipperson, voormalig manager technologie bij Barclays group en medeoprichter van de Britse challenger bank Starling.

Hij zegt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Anno 2020 wil de generatie 25 tot 45 jaar gemakkelijke toegang tot cryptovaluta. We denken dat we een betere ervaring en prijzen kunnen bieden dan de gevestigde orde’.[/penci_blockquote]

Volgens Hipperson hebben 'high net worth individuals' geïnvesteerd in zijn bedrijf en géén durfkapitaal.

'Beste deal'

Ziglu is geen beurs, maar ze bouwen met een app met aan de back-end twee Bitcoin beurzen. Het originele plan was om vijf exchanges te koppelen, maar COVID-19 gooide roet in het eten. De komende weken moeten er meer exchanges verbonden worden.

Een van diensten die Ziglu wil gaan aanbieden is het vinden van de 'beste deal' voor haar klanten.

De markt van hippe Bitcoin apps lijkt met rasse schreden te groeien. Revolut, biedt via Bitstamp ook Bitcoin aan. In de VS (en het Verenigd Koninkrijk) is er de Cash App van Square, een fintechbedrijf mede opgericht door Jack Dorsey.

Buitenlandse aanbieders die Nederlandse klanten werven moeten voldoen aan de Nederlandse cryptowet, die per 21 mei is ingegaan. Het is vooralsnog onbekend welke en hoeveel marktspelers zich gaan registreren.

Naar verluidt gaat onder meer Binance zich registreren bij de Nederlandsche Bank.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties