Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers onder de $7.000 duiken?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers beweegt zonder duidelijke richting in het bereik $7.700 tot $8.650. Welke kant gaat de koers uitbreken? Lees snel verder.

Bitcoin (BTC) koers weekgrafiek: ‘bear flag’

Op de weekgrafiek zijn er drie belangrijke dingen te zien (onderstaande figuur 1, red.). Allereerst zien we dat de koers voor de vierde week de 100WMA heeft weten te houden en dat is bullish.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter, nummer twee en drie zijn bearish. De koers blijft namelijk onder de 12/21/26EMA’s. Daarnaast is er ook sprake van een potentiële bear flag.

Sinds de val van de descending triangle is er weinig bull activiteit geweest wat meer kracht geeft aan de ontwikkeling van de bear flag.

Deze heeft twee targets (T1, $6.825 & T2, $6.000), waarvan ik eigenlijk verwacht dat de koers T1 gaat halen, gezien de prijs actie die de koers heeft laten zien de afgelopen tijd.

Ik verwacht T2 eerlijk gezegd niet, omdat er sterke support zit op $6800.

Zelfs als de koers T1 en T2 bereikt is er nog geen reden tot paniek. Er is dan nog ruimte tot ongeveer $5500 voordat het echt mis gaat.

Voor meer informatie kijken we naar de dagelijkse grafiek en met name naar de 200DMA die de koers in bedwang houdt.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers onder de $7.000 duiken?

Bitcoin prijs daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 2, red.) heeft de triple bottom uit mijn vorige analyse niet de ommekeer gebracht, die velen graag hadden gezien (al zijn er velen die hopen op lagere prijzen om in te kopen).

De koers kwam wel tot de $8.800, maar werd daar hard afgewezen door de bears in de vorm van een bull trap bij de 200DMA (gele lijn).

Sindsdien heeft de koers zich vooral zijwaarts bewogen op laag volume binnen de onderste groene box.

Zowel de stevige afwijzing van de 200DMA, het feit dat de koers in de groene box blijft en dat de koers onder de 12/26EMA blijft laat zien dat de bears sterker zijn.

Bearish scenario

De koers heeft nu nog support van de descending triangle die het vormt met de 100WMA, maar als dat breekt wordt de 100WMA voor de vierde keer getest.

Hoe vaker een support (of resistance) wordt getest, hoe groter de kans dat die breekt. Daarna kijk ik nog steeds naar de 50WMA die rond de $6.800 support ligt.

Bullish scenario

Mocht de koers boven de $8.800 en de 200DMA weten te sluiten, dan ben ik weer bullish, waarbij mijn target ligt tussen de $9.000 en vervolgens $9.300.

Ik zie dat juist ook de 200DMA nu meerdere malen getest is en een aanleiding is om de 200DMA te breken en er boven te sluiten. Als dit gebeurt dan is kans groter dat $7.700 de bodem is geweest.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers onder de $7.000 duiken?

Bart Simpson patroon

Op de 4uur grafiek (onderstaande figuur 3, red.) is duidelijker te zien dat de koers zijwaarts aan het bewegen is en dat de uptrend net aan is verloren.

Op de lagere timeframes is het bart simpson pattern terug te zien.

Dat betekent dat de whales aan het spelen zijn met de koers, omdat er weinig volume is. Dat maakt het ook makkelijker voor ze.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers onder de $7.000 duiken?

‘Koers zit in niemandsland’

De koers zit een beetje in niemandsland zonder duidelijke richting. Op de weekgrafiek is een potentiële bear flag aan het vormen die de koers richting de 50WMA/$6.800 zou kunnen brengen.

Op de daggrafiek is de koers ‘gevangen’ door de 200DMA, en dat al bijna drie weken.

Vanwege deze redenen leun ik wat meer bearish en zie ik gebeuren dat we opnieuw een test gaan zien van 100WMA en dat deze nu wél kan breken.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af!

Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting!

Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen!

Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!