Zuid-Koreanen betalen vanaf 2021 winstbelasting over Bitcoin (BTC)

Zuid-Koreanen betalen vanaf 2021 winstbelasting over Bitcoin (BTC)

Zuid-Korea gaat volgend jaar belasting heffen over de winst die men op bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies maakt, meldt de lokale media.

De belasting zal ook van toepassing zijn op bitcoin mining en de inkomsten uit Initial Coin Offerings (ICO's).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Belasting op Bitcoin

Het Ministerie van Economische Zaken en Financiën van Zuid-Korea heeft de wijzigingen op de bestaande belastingwet voorgesteld, meldt Bitcoin.com. Hierin wordt nu, met steun van het ministerie van Informatie en Technologie, de Bitcoin industrie opgenomen.

In september zal het ministerie de amendementen (of: formele wijzigingen) indienen bij het parlement. Eenmaal goedgekeurd, zal de wet in 2021 in werking treden.

Hierdoor kunnen de autoriteiten winst op Bitcoin gaan belasten. Het is van toepassing op mensen die hun digitale assets verkopen voor fiat geld. Over het hodlen van Bitcoin betaal je door deze wetswijziging dus niet specifiek (extra) belasting.

De handel tussen cryptocurrencies blijft belastingvrij, en dit geldt ook voor handelaren die hun BTC met verlies verkopen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Ministerie van Strategie en Financiën"]"We zijn bezig met de herziening van vermogenswinstbelasting of andere inkomstenbelasting op de winst die wordt behaald door binnenlandse en buitenlandse investeerders bij de overdracht van virtuele activa."[/penci_blockquote]

"De voorgestelde belastingwijziging zal in juli worden aangekondigd. In september wordt het vervolgens bij de vergadering voorgelegd", voegde de ambtenaar eraan toe. De visie hierachter is dat ze "belasting willen heffen op de plekken waar inkomen is".

Handhaving van regels

De Koreaanse regering heeft in het verleden al eerder geprobeerd om bitcoin te belasten. De regels werden echter niet gehandhaafd omdat verschillende ministeries het er niet over eens konden worden. Er was onenigheid of bitcoin wél of geen asset is.

Seung Seung-young, onderzoeker bij het Korea Regional Tax Institute, vertelde de lokale krant E Daily dat de geplande wet in zijn huidige vorm niet waterdicht is. Hij kan dus in zekere zin door investeerders 'misbruikt' worden:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Als u zaken doet via een peer-to-peer transactie zonder een beurs te gebruiken, kun je de belastingheffing vermijden. En met IP-tracking (en er een groot aantal mensen is), zullen de administratieve kosten toenemen. Dan is het moeilijk om deze wet elke dag te handhaven.”[/penci_blockquote]

Daarnaast kunnen de traders hun vermogen ook aanhouden in stablecoins zoals Tether (USDT) alvorens het naar fiat geld om te zetten.

Heb je tot slot vragen over het nieuws of wil je meepraten? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties