Eerste Bitcoin betaling ooit verstuurd 'vanuit' de ruimte

Eerste Bitcoin betaling ooit verstuurd 'vanuit' de ruimte

Voor de eerste keer ooit is er een Bitcoin transactie verstuurd vanuit de ruimte. Samson Mow, de Chief Strategy Officer van Blockstream deelt op Twitter vol trots dat hij een transactie stuurde naar astronaut Chris Hadfield.

Volgens Mow is het niet eerder voorgekomen dat er betalingen zijn gedaan die niet van het 'terrestrische', ook wel bekend als aardse, netwerk komt. Daarmee is het de eerste keer dat een astronaut op deze manier Bitcoin heeft ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin vanuit de ruimte

Daar hoort echter wel direct een grote disclaimer bij: de 'commandant' van het International Space Station (ISS) bevond zich niet in de ruimte, maar gewoon in z'n huis.

Deze betaling werd tijdens de virtuele Asia Blockchain Summit verstuurd. Hierbij kwamen natuurlijk ook de satellieten van Blockstream om de hoek kijken. Al een paar jaar kun je deze satellieten gebruiken als alternatief om betalingen (zonder internet) toch te kunnen broadcasten.

Eerder dit jaar kwam het Canadese bedrijf al met versie 2.0 en een speciale kit om daarmee zelf een set-up in elkaar te knutselen.

Maar wat is er anders aan deze betalingen vergeleken met een reguliere Bitcoin betaling via een satelliet? Deze keer was de software iets aangepast waardoor ze de transactie van een van hun eigen teleports kon worden verstuurd vanaf T11N, E113, & G18.

Deze eerste afkorting staat voor de satelliet Telstar 11N die zich boven Afrika bevindt. De tweede is de Eutelsat 113 en deze hangt beven centraal Amerika. De G13 is de Galaxy 13 die ook nog een stuk van Canada mee pakt.

De betaling begon dus als het ware bij de satelliet zelf. En niet vanaf een thuis gebouwde opstelling van schotels en ontvangers.

Satellieten

Vervolgens werd de betaling vanuit deze satellieten de wereld in gestuurd en kon de astronaut deze met ons 'terrestrische' netwerk ontvangen.

Het is dus niet nieuw om een betaling via satellieten te doen. Het was wel de eerste keer dat de betaling vanaf een satelliet is verstuurd. Normaal verzend de ruimtelijke apparatuur betalingen alleen door. Deze keer was de transactie door ook echt originated vanuit de ruimte.

Het zou helemaal mooi zijn geweest als een astronaut die zich ook daadwerkelijk in de ruimte bevindt deze betaling had gestuurd of ontvangen. Mow hint aan Andy Drewie, de CEO van de Summit, dat zo iets een mooi evenement zou zijn voor de editie van volgend jaar.

In de blockexplorer kun je de transactie trouwens gewoon terugzien.

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties