Bitcoin betalingen naar hoger niveau door nieuw protocol van Lightning Labs

Gisteren publiceerde Lightning Labs een nieuw product: LSAT. Het staat voor Lightning Service Authentication Tokens, een protocol dat werkt voor het managen van authentificatie gecombineerd met een betaalmechanisme. In eerste instantie klinkt het misschien alsof het niets met crypto of Bitcoin te maken heeft, maar dat heeft het wel degelijk.

Lightning Labs

Lightning Labs is een partij die onder andere werkt aan de ontwikkeling van het Bitcoin Lightning Network. Dit is een secundaire laag die op en via de mainchain van Bitcoin werkt. Je kunt er razendsnel en supergoedkope betalingen mee doen. Lees hierover meer in onze speciale uitlegpagina.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar nu komt Lightning Labs dus met een speciale dienst rondom dit Lightning Network. In de blogpost is het als volgt uitgelegd:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]LSAT is een nieuwe protocol standaard voor authenticatie en betaalde APIs (met als voorkeursvaluta: sats!) dat is ontwikkeld door Lightning Labs. Het maakt gebruik maakt van de zeer bekende HTTP 402 (payment required) status code. LSATs kan zowel dienen als authentificatie, maar ook als betaalmechanisme voor betaalde APIs.[/penci_blockquote]

Kort samengevat heeft het de volgende voordelen:

Toepassingen Bitcoin betalingen

Het is dus een technische toepassing voor het Bitcoin Lightning Netwerk: snel, goedkoop en met volledige privacy (microbetalingen) doen.

Op de Twitter van Lightning Labs kun je een korte demo zien. In de blogpost is verder uitgelegd aan wat voor use cases je kunt denken.

Het lijkt alsof de LSAT een eerste stap is in de richting van microbetalingen en moneystreaming. Theoretisch gezien, zou je met dit product een account kunnen aanmaken bij Netflix (zonder inlognaam, wachtwoord en bankrekening) en tóch een betaald abonnement krijgen. En dan zou je theoretisch gezien met kleine beetjes Bitcoin kunnen gaan betalen per seconde dat je film kijkt, in plaats van een vast bedrag per maand.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Lightning Labs”]We live in a world of persistent online tracking. Lightning fixes this. [/penci_blockquote]

Hoe kijk jij aan tegen deze ontwikkelingen? Komt vooral eens langs in onze Telegram chat en praat met inmiddels al weer ruim 2.500 Bitcoiners mee over de toekomst van ons geld!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning