Waar ter wereld kun je Bitcoin (BTC) uitgeven? Van Arnhem tot Ljubljana

Voor veel mensen is het versturen en ontvangen van cryptocurrencies nog moeilijk. Als je een beetje technisch aangelegd bent, kun je prima een pizza of een kopje koffie bestellen met jouw bitcoin.

Bitcoin betalingen

Voor veel mensen zijn cryptobetalingen nog niet ingeburgerd in het denkpatroon. Ondanks dat, groeit het aantal fysieke locaties waar deze betalingen worden geaccepteerd als maar door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op moment vans schrijven, eind oktober 2019, accepteren bijna 16.000 bedrijven wereldwijd Bitcoin (BTC) als betaalmethode. Volgens coinmap.org is dit een stijging van 18% ten opzichte van vorig jaar.

De crowdsourced heatmap, ontwikkeld door Satoshi Labs in 2013, is gebaseerd op input van consumenten en handelaren. Het getal zal dus ongetwijfeld hoger liggen dan op de website is weergegeven.

Waar ter wereld kun je Bitcoin (BTC) uitgeven? Van Arnhem tot Ljubljana

Oost Europa

Deze kaart laat een aantal opvallende gegevens zien. Er blijken vooral in Europa veel plekken te zijn waar je directe bitcoin betalingen kunt doen. Ljubljana in Slovenië is de winnaar met 314 locaties.

Vorig jaar was het nog Praag die de koppositie in handen had. Volgens Cointelegraph zijn er in Slovenië en Kroatië zo’n 530 plekken waar cryptobetalingen mogelijk zijn. Het gaat hier om hotels, winkels en restaurants – een toename van 240 locaties.

In Ljubljana is er zelfs een winkelcentrum dat BTC City heet. Hier is ook een van de grootste supermarktketens van het land, de Tus, gevestigd.

Slovenië, een land met slechts 2 miljoen inwoners, is een ware hub voor crypto geworden. Hieronder zie je een tabel met bedrijven die Bitcoin accepteren per stad gerangschikt gemiddeld genomen per inwoner.

Londen heeft bijvoorbeeld 8,2 miljoen inwoners en slechts 103 geregistreerde bedrijven. Ljubljana scoort met slechts 275.000 inwoners dus hoger in de lijst.

Waar ter wereld kun je Bitcoin (BTC) uitgeven? Van Arnhem tot Ljubljana

Arnhem Bitcoinstad

Ook Arnhem scoort hoog op de lijst. Dit komt omdat er een initiatief in het leven is geroepen met de naam ArnhemBitcoinstad.

Op de website kun je precies zien waar in de Gelderse stad met BTC betaald kan worden. Het initiatief is opgezet door Patrick van der Meijde, Annet de Boer, Rogier Eijkelhof en Otto de Voogd.

In Augustus dit jaar werd stond de omzet van de bitcoinbetalingen gelijk aan €6.000. Langzaam aan zie je ook de hoeveelheid transacties via het Lightning Netwerk toenemen.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
betalingenBitcoin nieuwsBTC