Binance weert Amerikaanse klanten, nog 90 dagen om Bitcoin op te nemen

Bitcoin beurs Binance is begonnen met het weren van Amerikaanse klanten. The Block meldt dat de exchange geen toegang meer verleend aan beleggers uit de VS.

Bitcoin via Binance US

Het is zowel opmerkelijk als logisch nieuws. In juli 2019 besloot Binance om een apart platform op te zetten voor Amerikaanse klanten. Sinds september kunnen ze terecht bij dochterbedrijf Binance US, dat opereert op een licentie van een Amerikaanse handelsfirma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks deze stap, weerden ze deze klanten nog niet op hun reguliere Binance.com platform. Een inwoner van de VS hoefde alleen maar “I’m not [American]” aan te klikken om een account aan te maken.

Binance stuurt nu e-mails naar Amerikaanse inwoners op basis van hun IP-adressen. Het lijkt een belangrijke en eerste stap te zijn in de richting van het blokkeren van deze gebruikers. The Block deelt een van deze mails:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We hebben vastgesteld dat uw account mogelijk is gekoppeld aan de VS vanwege een IP-adres waarmee u in het verleden verbinding hebt gemaakt. In overeenstemming met wettelijke vereisten kunnen we geen diensten verlenen aan Amerikaanse staatsburgers of inwoners.”

“Als u een Amerikaans staatsburger bent, moet u uw assets (zoals Bitcoin, red.) binnen 90 dagen van uw account afhalen. U kunt overwegen om Binance U.S. of andere Amerikaanse platforms te gebruiken.”[/penci_blockquote]

(On)verwachte stap

Waar de beurs dus al meer dan een jaar met Binance US werkt, is het aan de ene kant geen rare stap. Dit aparte platform was juist opgezet om aan de regels te kunnen voldoen.

Aan de andere kant is het een bijzondere stap dat Amerikaanse klanten nog steeds gewoon op het ‘oude’ platform aan de slag konden.

Toch komt het besluit niet uit de lucht vallen. Eind oktober ging er een gerucht rond dat Binance opzettelijk te toezichthouders om de tuin wilde leiden. Forbes meldde dat ze een aparte entiteit hadden opgezet om toch te voldoen aan de regels, terwijl ze de klanten via VPN’s toch op de ‘oude’ exchange lieten handelen.

Aanklachten BitMEX

Maar naast dit gerucht is er natuurlijk nog een reden dat Binance nu proactief de Amerikaanse klanten gaat weren. Deze move volgt vlak op de rechtszaken die vanuit de Verenigde Staten zijn aangespannen tegen het Bitcoin derivatenplatform BitMEX.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) en de Commodity Futures Trading Commission klaagden namelijk de oprichters van de beurs aan voor het overtreden van onder meer de Know Your Customer (KYC) en anti-witwas (AML) regelgeving.

Hierdoor versnelde BitMEX de KYC procedures waardoor alle klanten ineens vóór 5 november moesten worden geverifieerd, drie maanden eerder dan de oorspronkelijke deadline van februari 2021.

Bitcoin voor Amerikanen

Al met al lijkt het alsof Binance het laatste jaar is blijven aanmodderen met Amerikaanse klanten. Recent nieuws én de geruchten zorgden ervoor dat het de exchange te warm onder de voeten werd, waardoor ze zich nu genoodzaakt voelen om de toezichthouders voor te zijn.

Het grote probleem is vooralsnog dat het volume op Binance US dermate laag is. Dit maakt het voor Amerikaanse klanten heel onaantrekkelijk is om op te gaan handelen. Ze kunnen dan net zo goed aan de slag bij Coinbase of Kraken.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
BinanceBitcoinBTC

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer