Binance opent toegang Bitcoin (BTC) voor miljard inwoners India

Binance heeft de Indiase cryptobeurs WazirX overgenomen. Hiermee wil de exchange van frontman CZ meer dan een miljard potentiële gebruikers naar het platform brengen. Bitcoin (BTC) komt daarmee in het bereik van miljoenen Indiërs.

Volgens een persbericht kunnen gebruikers de Indiase roepie (INR) gebruiken om cryptomunten te kopen en verkopen. Dit kan vanaf vanaf 25 november via de Binance Fiat Gateway.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in India

Tijdens het eerste kwartaal van 2020, zal de integratie van het handelsplatform van WazirX met de Binance Fiat Gateway plaatsvinden. De gebruikers van Binance.com kunnen dan Tether (USDT) kopen met de INR. Met deze integratie zijn alle andere cryptovaluta te koop met USDT die gebruikers via WazirX kunnen aanschaffen.

In juli 2018 gooide WazirX het roer helemaal om. Destijds veranderden zij hun business model naar een peer-to-peer platform waardoor er geen in-house conversie meer hoefde plaats te vinden tussen cryptomunten en fiat geld.

Deze keuze maakten ze omdat de Reserve Bank of India (RBI) verbood om als bank met crypto gerelateerde bedrijven om te gaan.

Sindsdien zijn er andere beurzen geweest die de deuren moesten sluiten. Coindelta werd gedwongen om te stoppen met het aanbieden van haar diensten wegens het ongunstige klimaat dat er voor cryptobedrijven in het land was ontstaan.

De CFO van Binance laat in verklaring weten dat ‘het creëren van fiat-to-crypto platformen een van de belangrijkste missies van Binance blijft’. De acquisitie van WazirX helpt ze enorm in deze missie. “Ze bieden een eenvoudige manier om cryptocurrencies te kopen in een land van meer dan een miljard mensen.”

Vrijheid van geld

Ook de grote baas, Changpeng Zhao laat weten dat deze zet laat zien hoe Binance in de markt wil staan: “het is een volgende stap in de richting van vrijheid van het geld.”

De Indiase regering onthulde onlangs dat ze ervoor heeft gekozen om in de komende maanden geen wetsvoorstel in te dienen voor een potentieel verbod op cryptocurrency.

In oktober deed Binance nagenoeg hetzelfde in Nigeria. Ze ondersteunen nu ook stortingen van de Nigeriaanse naira (NGN). Vorige maand maakten ze ook al bekend te gaan starten met de Russische roebel.

Halverwege oktober kwam de beurs ook al met een p2p handelsplatform voor Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en USDT tegen de Chinese yuan. Ook de Turkse lira is sinds deze maand aan de exchange gekoppeld.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCIndia