Volgens deze Bitcoin Bull is de cryptowinter voorbij: 2020 jaar van BTC

Bitcoin (BTC) is terug van weggeweest en de cryptowinter is écht voorbij, beweert analist Tom Lee van Fundstrat, bekend om zijn zéér optimistische outlook op de cryptomarkt. Lee voorspelt dat BTC in 2020 “een behoorlijke kans” heeft op een nieuw koersrecord.

De vorige all-time high was op 17 december 2017 met een koers van $20.089. In een interview met nieuwszender CNBC noemt hij een aantal argumenten om zijn voorspelling te ondersteunen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, Fundstrat”]Last year was a terrible year for crypto, a massive bear market, and we published a piece this week just highlighting … 11 signs that historically only take place in a bull market. So I think the evidence is mounting that there’s a bull market.[/penci_blockquote]

Hierom gaat bitcoin (BTC) weer stijgen

Hij noemt een drietal dominante factoren die zijn uitspraak ondersteunen: adoptie van blockchain technologie, technische indicatoren en een continue groei van transacties op het bitcoin netwerk.

Om met die laatste factor te starten: het aantal transacties op blockchain netwerken groeit, bitcoin in het bijzonder. Dat is te verklaren door adoptie van bitcoin in landen als Venezuela en Turkije, aldus Lee. Door afnemend vertrouwen in de bestaande systemen (lokale valuta en banken) stappen burgers over op bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, Fundstrat”]We zien in onze data dat alleen Venezuela en Turkije goed zijn voor 30% van groei in on-chain transacties. Deze burgers zien BTC als een alternatief betaalmiddel. Ze vertrouwen de lokale munt of banken niet meer. Daardoor stijgt het on-chain volume zeer hard[/penci_blockquote]

Technische indicator 200MA en OTC-activiteit

De tweede factor is technisch van aard: de koers van bitcoin sloot boven de 200MA, het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen. Een sterk signaal dat BTC bullish momentum heeft.

De derde factor is een onderzoek van Fundstart, met een steekproef onder een aantal over-the-counter brokers. OTC-deals zijn volgens Lee een goede indicator wat het sentiment is onder institutionele beleggers.

De conclusie: de activiteit onder OTC-desks is sinds begin dit jaar sterk toegenomen. Sommigen zien een “klantengroei van 60 tot 70% én een groei van het volume per klant”.

Lee concludeert hieruit dat de fundamentele waardes onder bitcoin (BTC) zijn aan het verbeteren.

Bitcoin en schaarste

De andere factoren die van belang zijn, zijn:

“Mogelijk nieuw koersrecord”

Lee voorspelt dat er in 2020, ook met de bitcoin halvening in mei 2020, een nieuw koersrecord wordt gevestigd. Het laatste record dateert van 17 december 2017 met een koers van $20.089.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, Fundstrat”]One thing to keep in mind is whenever the S&P has made a big move, … it’s almost always led to a big move in crypto later in the year.

So I think … a 2.5 standard deviation move for bitcoin would take it to $14,000. I’m not saying that’s where it’s going to go, but that’s the magnitude of move that would be a catch-up[/penci_blockquote]

Bron: CNBC
Afbeelding: Flickr.com

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer