Volgens deze Bitcoin Bull is de cryptowinter voorbij: 2020 jaar van BTC

Bitcoin (BTC) is terug van weggeweest en de cryptowinter is écht voorbij, beweert analist Tom Lee van Fundstrat, bekend om zijn zéér optimistische outlook op de cryptomarkt. Lee voorspelt dat BTC in 2020 “een behoorlijke kans” heeft op een nieuw koersrecord.

De vorige all-time high was op 17 december 2017 met een koers van $20.089. In een interview met nieuwszender CNBC noemt hij een aantal argumenten om zijn voorspelling te ondersteunen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, Fundstrat”]Last year was a terrible year for crypto, a massive bear market, and we published a piece this week just highlighting … 11 signs that historically only take place in a bull market. So I think the evidence is mounting that there’s a bull market.[/penci_blockquote]

Hierom gaat bitcoin (BTC) weer stijgen

Hij noemt een drietal dominante factoren die zijn uitspraak ondersteunen: adoptie van blockchain technologie, technische indicatoren en een continue groei van transacties op het bitcoin netwerk.

Om met die laatste factor te starten: het aantal transacties op blockchain netwerken groeit, bitcoin in het bijzonder. Dat is te verklaren door adoptie van bitcoin in landen als Venezuela en Turkije, aldus Lee. Door afnemend vertrouwen in de bestaande systemen (lokale valuta en banken) stappen burgers over op bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, Fundstrat”]We zien in onze data dat alleen Venezuela en Turkije goed zijn voor 30% van groei in on-chain transacties. Deze burgers zien BTC als een alternatief betaalmiddel. Ze vertrouwen de lokale munt of banken niet meer. Daardoor stijgt het on-chain volume zeer hard[/penci_blockquote]

Technische indicator 200MA en OTC-activiteit

De tweede factor is technisch van aard: de koers van bitcoin sloot boven de 200MA, het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen. Een sterk signaal dat BTC bullish momentum heeft.

De derde factor is een onderzoek van Fundstart, met een steekproef onder een aantal over-the-counter brokers. OTC-deals zijn volgens Lee een goede indicator wat het sentiment is onder institutionele beleggers.

De conclusie: de activiteit onder OTC-desks is sinds begin dit jaar sterk toegenomen. Sommigen zien een “klantengroei van 60 tot 70% én een groei van het volume per klant”.

Lee concludeert hieruit dat de fundamentele waardes onder bitcoin (BTC) zijn aan het verbeteren.

Bitcoin en schaarste

De andere factoren die van belang zijn, zijn:

“Mogelijk nieuw koersrecord”

Lee voorspelt dat er in 2020, ook met de bitcoin halvening in mei 2020, een nieuw koersrecord wordt gevestigd. Het laatste record dateert van 17 december 2017 met een koers van $20.089.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, Fundstrat”]One thing to keep in mind is whenever the S&P has made a big move, … it’s almost always led to a big move in crypto later in the year.

So I think … a 2.5 standard deviation move for bitcoin would take it to $14,000. I’m not saying that’s where it’s going to go, but that’s the magnitude of move that would be a catch-up[/penci_blockquote]

Bron: CNBC
Afbeelding: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...