‘Bitcoin is groot succes door blockchain’ aldus medewerker Chinese centrale bank

Voormalige vice-gouverneur van de Chinese centrale bank, Wu Xiaoling, was het afgelopen weekend lovend over Bitcoin. In een interview met de lokale nieuwsmedia vertelde ze dat Bitcoin misschien wel de meest succesvolle use-case is van ‘de blockchain’.

China over Bitcoin en Blockchain

Ondanks dat de regering zich tegen crypto opstelt en ne cryptomarkt volledig wil reguleren, erkennen de Chinese centrale bank en andere hogere functionarissen dat ze de meer en meer over Bitcoin hebben geleerd, schrijft Cryptopolitan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 5 juni was het dus Wu Xiaoling, zeker geen onbekend figuur in de Chinese financiële en regelgevende sector, die het succes van Bitcoin erkent.

Ze verwees naar het ‘commercieel succes’ van bitcoin doordat het de de blockchain technologie gebruikt. En dat is volgens de voormalig manager van de People’s Bank of China (PBoC) een doorbraak. Het is volgens haar de meest succesvolle uitvinding van de deze tijd.

Het is niet heel raar dat deze topvrouw zo blij is met het aspect ‘blockchain’. President Xi Jinping sprak eerder in oktober vorig jaar al enorm lovend over deze technologie. Helaas heeft de aanpak van China niets te maken met de kernprincipes van Bitcoin. Bitcoin is namelijk bedoeld als permissieloos en hard geld. De manier waarop China met blockchain omgaat is meer een gedeelde database.

Als we kijken naar de kernprincipes van Bitcoin, is dat héél wat anders dan ‘blockchain-only’. Het is juist een combinatie van onder andere de cryptografie, pseudonimiteit, permissieloos en open source software wat Bitcoin zo uniek maakt.

Soeverein geld

Toch merkten Xiaoling op dat overheden en organisaties vanuit de hele wereld veel van deze technologie kunnen leren. Bitcoin heeft met het ‘soeverein vrije’ en gedecentraliseerde karakter haar eigen toepassingen. Deze markt blijft volgens de topvrouw echter beperkt tot de particuliere valuta.

Ze benadrukte ook de stijgende populariteit van de virtuele valuta en de de digitalisering van fiat valuta. Daarmee doelt ze ongetwijfeld op stablecoins en Central Bank Digital Currencies.

Maar Bitcoin is volgens de Chinese medewerker van de centrale bank niet in staat om fiat te vervangen in een staat zoals China. Een van de tekortkomingen is volgens haar dat Bitcoin niet stabiel is in van prijs.

De volatiliteit is volgens haar de belangrijkste reden waarom autoriteiten van de Chinese het niet zouden beschouwen als een mogelijke vervanging van fiat. Het lijkt echter een kortzichtige opmerking, gezien een staat bij Bitcoin ook de macht over het geld verliest. En dat kan een veel groter gevaar zijn voor een overheid (vergeleken met de volatiliteit van een munt).

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCChina

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Lees meer