Bitcoin community pokert tegen corona, 50% inleg naar non-profit organisaties

telegram casino

In de hele wereld wordt met man en macht gewerkt om het coronavirus te verslaan. Aan de ene kant zijn er grote bedrijven die mondkapjes doneren en aan de andere kant wordt er met lokale initiatieven gepoogd vrijwilligerswerk op touw te zetten. Ook de cryptomarkt komt met een initiatief. Verschillende bekende namen uit Bitcoin en cryptowereld gaan komende week de strijd met elkaar aan in een pokertoernooi.

Crypto vs. COVID

Satstreet en The Giving Block hebben het initiatief opgezet met de naam ‘Crypto vs. COVID’. Het is een online pokertoernooi dat in de nacht van 9 op 10 april zal plaatsvinden. Er zullen maximaal 2000 personen mee kunnen doen aan deze actie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iedereen die meedoet moet een bedrag inleggen. Hiervan zal 50% gedoneerd worden aan deelnemende non-profit organisaties en de andere 50% gaat worden verdeeld op de laatste tafel onder de laatste 9 deelnemers.

Mocht je zelf wat Bitcoin willen doneren, dan kan dat ook via de website van BitcoinTuesday. Hier kun je ook zien welke organisaties bij deze actie zijn aangesloten.

Deelnemers uit Bitcoin wereld

Zoals gezegd doen er veel bekende namen mee aan het toernooi. Podcaster Peter McCormack, trader en YouTuber Tone Vays maar ook Charlie Shrem is van de partij. Ook Dan Held, business developer van Kraken en Charlie Lee, de man achter Litecoin, hebben zich al ingeschreven.

Bitcoin community pokert tegen corona, 50% inleg naar non-profit organisaties

Eén ticket kost $100 per stuk. Er zal dus maximaal $200.000 opgehaald gaan worden, waarvan een ton terecht zal komen bij de organisaties die helpen het COVID-19 virus te bestrijden.

Bij de Final Table zal de overige $100.000 verdeeld gaan worden. De winnaar krijgt 45% van dit bedrag, de runner-up 20% en de persoon die het brons pakt krijgt 11% van de pot.

Het toernooi begint aanstaande vrijdag om 2 uur ’s nachts (9 april 8pm EST). Op moment van schrijven kun je je nog aanmelden via de website van de actie om zelf mee te doen.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee over alle nieuwtjes! Ruim 2500 Bitcoin fanaten zijn je al voor gegaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCcrypto