Bitcoin analyse: dump BTC naar $8.000 verklaren met Four Wave theorie

Bitcoin analyse van Crypto LeagueEen weekje geleden dacht de meerderheid van de handelaren dat Bitcoin een bullish beweging zou maken uit de driehoeksformatie.

BTC bevond zich al meer dan drie maanden in deze triangle. Het hoogtepunt van deze formatie zagen we eind juni 2019 ($14.200).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 24 september zagen we echter Bitcoin van $9.580 tot bijna $7.712 dalen op de grafiek van Bitstamp. Dit is een grote correctie van ongeveer 20% in ongeveer vijf dagen.

Redenen voor daling Bitcoin

Iedereen probeerde redenen te vinden voor deze daling. Sommigen zeggen dat dit komt door marktmanipulatie. Het sentiment was tè bullish en de whales reageren hier meestal het tegenovergestelde op. De longs werden geliquideerd en is direct kwam het bearish sentiment weer terug.

Dan is er nog een groep mensen die ervan uitgaat dat deze daling is veroorzaakt door de futures gaps op $8.500 en $7.200. Gezien het feit dat al deze mensen vóór dit evenement erg bullish waren, moeten we ons twee vragen stellen:

Het antwoord op de eerste vraag is: “Ja, je had je op deze dip kunnen voorbereiden als je de Four Wave Theory had gekend.” Voor het antwoord op de tweede vraag komen we terecht bij een uitleg over deze Four Wave Theory.

Bitcoin en de Four Wave Theory

De Four Wave Theory (4WT) is gebaseerd op de basisprincipes van Bitcoin, waaronder historische prijsbewegingen van de afgelopen 10 jaar.

Een intensief onderzoek naar gegevens over Bitcoin, heeft veel fascinerende terugkerende overeenkomsten aan het licht gebracht. Door hier naar te kijken, kunnen we voorspellingen met een zeer hoge waarschijnlijkheid doen.

We weten dat elke bullmarkt uit vier golven bestaat waarin we twee golven vóór en twee golven na de halvering zien. De huidige golf is de eerste van de nieuwe bullmarkt. Dit betekent dat we nog een golf zullen hebben vóór de halvering eind mei 2020.

Figuur 1 – Bullmarkt 2010

In de bovenstaande charts zien we de golf van 2010. Deze kunnen we vergelijken met de eerste golf in 2019 (zie figuur 2, hieronder). De terugkerende overeenkomsten zijn duidelijk.

Bitcoin bull markt 2019

Aan de linkerkant van beide illustraties zien we een zijwaartse beweging na de bearmarket en de eerste pump die het begin van de respectieve bullmarkt in gang zette. Na deze eerste etappe hebben we nog een pomp die Bitcoin (BTC) naar zijn foundation brengt.

De structuren van de twee funderingen lijken erg op elkaar en ze hebben Bitcoin naar de grote pump geleid.

Figuur 2 – Bullmarkt 2019

Bitcoin analyse: dump BTC naar $8.000 verklaren met Four Wave theorie

Nadat Bitcoin het hoogste punt had bereikt, begon het de kleine (paarse) formatie te maken. Er hangt ook een gevaar aan deze formaties.

Wanneer de prijs dicht bij het einde van het patroon komt, de meerderheid denkt dat dit een bullish indicator is. Deze redenering is dan gebaseerd op de bullish beweging die net is ondergaan.

Maar het zijn slechts kleine prijsbewegingen binnen een grotere (blauwe) formatie. Dat is de reden waarom Bitcoin naar beneden uitbrak om de prijsniveaus van de respectieve stichting te testen.

Vanuit een technisch analyse-oogpunt is dit gedrag logisch. Tegelijkertijd is het een van de sterkste terugkerende overeenkomsten van Bitcoin. In maar liefst 92% van de gevallen in de afgelopen tien jaar, is dit model correct.

Dip BTC is logisch én bullish

Er zijn slechts twee van de dertien golven waarbij Bitcoin niet helemaal naar de basis van de foundation is teruggevallen. Gezien onze verzamelde gegevens, is het zeer waarschijnlijk dat Bitcoin de huidige basis al heeft getest en op het punt staat opnieuw te stijgen.

Na de vorige dip lijkt Bitcoin een afgeronde bodem te vormen, evenals een bullish patroon dat op een trendomkering zou kunnen wijzen.

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk dat Bitcoin naar beneden gaat en de onderkant van de foundation test. Deze lig ongeveer op de $7.200. Een daling lager dan $7.000 is onwaarschijnlijk en dit zou dus ook niet overeenkomen met de historische koersbewegingen van Bitcoin.

Wanneer Bitcoin begint met de trend reversal (en dus omhoog gaat), dan zien we waarschijnlijk een test van de vorige ondersteuning- en weerstandsniveaus binnen de kleine (paarse) formatie. Deze test zal tussen tussen $9.100 en $10.000 plaatsvinden, net zoals het gebeurde in 2010.

Zoals je kunt zien, is er geen reden om te denken dat we nog steeds in een bear market zitten. Bitcoin is precies waar het moet zijn!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...