Crypto.com gaat ook Bitcoin (BTC) derivaten aanbieden

Crypto.com gaat ook Bitcoin (BTC) derivaten aanbieden. De onderneming uit Hong Kong gaat daarmee de concurrentie aan met namen als BitMEX, Binance en OKEx.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) derivaten

Een derivaat is een verzamelnaam voor beleggingsproducten zoals een future, optie of swap (doorlopende future). Een derivaat is een afgeleide van een asset, in dit geval van Bitcoin.

De eerste gereguleerde Bitcoin future zag in december 2017 bij CBOE het levenslicht. Sindsdien kwam er steeds meer ‘papieren’ BTC op de markt: futures, opties en ook swaps (futures zonder einddatum).

Een deel van de markt is gereguleerd voor geaccrediteerde investeerders, denk aan CME, Bakkt en LedgerX als aanbieders. Het zijn professionele handelaren die daar in derivaten handelen.

Een ander deel van de markt is elders geregistreerd, maar niet gereguleerd. Denk aan Binance, BitMEX en Bybit. Het zijn vooral semi-professionele particuliere beleggers en fondsen die daar handelen.

Ze hebben allemaal één ding gemeen. Handelaren speculeren met derivaten om er – uiteraard – winst mee te behalen. Zoals bekend bestaat een markt uit winnaars én verliezers. Er is geen markt zónder verliezers.

In het geval van derivaat wint één partij en verliest de tegenpartij.

Crypto.com

Crypto.com is een bedrijf uit Hong Kong dat vooral bekend staat om haar crypto creditcard. Die kun je opladen met Bitcoin en andere cryptovaluta om af te rekenen aan de (digitale) kassa.

Maar daar blijft het bij, dacht de ambitieuze CEO Kris Marszalek. Crypto.com moet een one-stop-crypto-shop zijn: een wallet, een creditcard, een exchange, een over-the-counter service, en een spaar – en leenproduct.

Marszalek licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We hebben onze exchange eind 2019 gelanceerd met het doel een veilig, liquide en gebruiksvriendelijk handelsplatform te bieden. Voor zowel particuliere als zakelijke investeerders’. [/penci_blockquote]

Volume en liquiditeit zijn de onderscheidende eigenschappen van een beurs. Stel je wilt een grote hoeveelheid Bitcoin (ver) kopen, dan wil je niet dat de prijs plots zakt (bij verkoop) of stijgt (bij aankoop).

Het volume op Crypto.com valt nog in het niet bij bekende namen zoals Binance. In de afgelopen 24 uur was het volume 1,5 miljoen dollar met het handelspaar BTC-USDT.

Ter vergelijking: bij Binance is met 375 miljoen dollar op hetzelfde handelspaar het volume aanzienlijk hoger.

In 2018 spraken we Marszalek tijdens een evenement in Zwitserland: “Over 5 jaar rekenen 500 miljoen mensen met een crypto betaalkaart”.

Derivatenmarkt

Het is steeds drukker op de derivatenmarkt. Uit onderzoek van CryptoCompare blijkt dat er in mei maar liefst 602 miljoen dollar aan ‘papieren’ Bitcoin is verhandeld op beurzen zoals Binance, Huobi en OKEx.

Naarmate de concurrentie toeneemt, zullen idealiter de handelscommissies onder druk komen te staan.

Crypto.com wil in ieder geval zieltjes winnen door de komende drie maanden aan nieuwe gebruikers géén commissie te vragen voor een trade. Bestaande gebruikers krijgen een korting van 50%.

Bitcoin: je eigen bank

Vooral ervaren handelaren maken gebruik van derivaten om te speculeren op de Bitcoin prijs. Het zijn beleggingsproducten die te risicovol zijn voor beginners.

Ook loopt men een risico zodra men je Bitcoin bij een derde partij stalt. Door middel van een hardware wallet is het mogelijk om je Bitcoin in eigen beheer te houden. Not your keys, not your Bitcoin is een bekend adagium in de Bitcoin community.

Maar ook daar geldt, door genoeg onderzoek zodra je genoeg vertrouwen hebt om zélf je vermogen te beheren zonder derde partij.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse Analist Michaël van de Poppe Ziet Mogelijke Bitcoin Correctie van 40%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil binnen zes maanden nieuwe regels voor stablecoins zoals Tether (USDT)

De Britse regering zet "zeer hard in" om binnen de volgende zes maanden nieuwe regels...

Nieuws
Bitcoin-aandelen op Coinbase bereiken het laagste niveau sinds 2015, nu whales $1 miljard BTC opnemen

Er is een verschuiving gaande op de bitcoinmarkt. Marktspelers nemen een significant aantal bitcoin op...

Lees meer