Bitcoin middenin echo bubbel richting $4.300? Deze econoom (b)lijkt gelijk te hebben

Wellicht heb je de afgelopen maanden de term ‘echo-bubbel’ wel eens gehoord met betrekking tot de grafiek van Bitcoin (BTC).

Hedgefondsmanager Mark Dow, een belegger die short ging op BTC toen het in december 2017 op $20.000 stond, grapte onlangs dat de grootste cryptomunt in een ‘echo bubble’ zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit kwam kort nadat hij een eerdere tweet had geplaatst waarin hij schreef dat Bitcoin een “schrijnende dood zal sterven, onderbroken door spoofs en FOMO-spasmen met afnemende frequentie en intensiteit.”

Bitcoin bubbel

Als we kijken naar het verhaal van de ‘echo bubbel‘, waarin de prijs van BTC dit jaar slechts een echo was van de bubbel van 2016-2018, is het goed denkbaar dat de munt verder te dalen dan de huidige prijzen.

Als je naar de grafiek kijkt, doet de prijs van Bitcoin in 2019 denken aan die van 2017 (en 2018). De prijs nam parabolisch toe, om vervolgens en een driehoekspatroon af te nemen.

Eerder dit jaar berichtten (of: waarschuwden) we al voor dit patroon.

Analist CryptoHamster kwam onlangs met een update over dit fenomeen. Volgens deze theorie ligt de bodem op $4.320.

Waar ligt Bitcoin’s bodem?

Jacob Canfield, een professionele cryptotrader, stemt in met dit scenario. Hij schrijft dat Bitcoin nog niet in de buurt van een macrobodem is.

Hij merkte op dat de cryptocurrency waarschijnlijk een daling van 20% zal zien van het huidige niveau van $7.100 tot $5.500, want daar ligt de 0.786 Fibonacci Retracement van de rally van $3.100 tot $14.000.

https://twitter.com/JacobCanfield/status/1206796842144616449

Hoewel de observatie van Canfield impliceert dat BTC verder zal dalen voordat het een ultieme bodem vindt, zijn er ook tekenen dat zich nu een bullish omkering vormt.

Thomas Thornton, specialist in hedgefondsen en marktanalist, maakte onlangs de opmerking dat de grafiek van Bitcoin op Bloomberg onlangs een “buy 13” -candle heeft maakte. Deze candles zijn een indicator voor een komende omkering van de trend en prijs.

Wat denk jij? Laat het ons weten in de gezellige Telegram chat en praat mee over de koersontwikkelingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCbubbel