Is Bitcoin (BTC) rijp om nieuwe records te breken?

Na de enorme berenmarkt van 2018 is bitcoin nu een van de best presterende activa in 2019. De grootste en bekendste cryptovaluta ter wereld brak afgelopen vrijdag zelfs de $10,000 en handelt nu voor meer dan $12.500.

Bitcoin is dit jaar met meer dan 180% gestegen en volgens Forbes zijn de fundamenten daarvoor dit keer drastisch anders dan bij voorgaande bull trends. Zij gaven gisteren in een nieuwsbrief aan dat dit wel het beste moment mag heten om bitcoin te kopen, mocht je je kans gemist hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altijd goed om in gedachten te houden dat wanneer grote media reclame maken voor iets, in dit geval bitcoin, het misschien juist niet het beste moment is om iets aan te kopen.

Aanhoudende bull market op komst

Forbes heeft verder absoluut gelijk. Big tech bedrijven, banken en financiële instellingen zijn allemaal in de race om de meest winstgevende toepassingen van blockchain technologie te ontwikkelen. Facebook, Square, Fidelity, Google en Goldman Sachs, allen zijn zij bereid om miljoenen uit te geven aan projecten die zullen leiden tot de massale toepassing van de technologie.

En met grote instellingen die crypto ondersteunen, kan de nieuwe rally van bitcoin sterker zijn dan ooit. De vraag is alleen of die nieuwe rally echt nu of misschien toch iets later zal plaatsvinden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“No doubt, crypto assets (digital currencies like bitcoin) and blockchain technology are about to enter a sustained bull market as they gain robust mainstream adoption!”[/penci_blockquote]

Voor mij blijft het een vraagteken hoe Forbes weet dat “een aanhoudende bull market” op het punt staat te worden betreden. Dat maakt Forbes immers niet bekend. Avi Gilburt, een veel gevolgd technisch analist van ElliottWave en auteur van ElliottWaveTrader, schrijft juist dat huidige rally vrij snel om kan keren.

Elliott Wave

Gilburt verwacht binnenkort een fikse correctie afgaande op Elliott Wave analyse. Volgens hem gaat dat er voor zorgen dat die partijen die nu zo “bullish” zijn, zoals bijvoorbeeld een Forbes, juist weer in berenmarktmodus gaan. Wellicht mag dat dan weer een mooi teken heten om daadwerkelijk in bitcoin te investeren, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Op lange termijn is Gilburt dus bijzonder bullish maar voor de komende drie tot zes maanden voorziet hij grote kans op een grotere daling. Hij voorspelde eerder ook al de opmars van het dieptepunt in 2018 naar de huidige koers boven de $10.000.

Analyse

Gilburt legt uit: Er zijn vijf waves vanaf het dieptepunt van december, daarmee kan een correctie dus direct van start gaan. Hoewel het nog steeds mogelijk is dat bitcoin kan oplopen tot $13.000, is een correctie volgens hem op handen. De beren krijgen nu dus een tweede kans, aldus Gilburt. Zodra deze vijf-waves rally is voltooid (we zitten in de laatste wave), gaan we een terugval zien in een zogenoemde second-wave pullback.

Als beschreven in het Elliott Wave Principe: “Second waves often retrace so much of wave one that most of the profits gained up to that time are eroded away by the time it ends. . . At this point, investors are thoroughly convinced that the bear market is back to stay”

Bitcoin naar de $100.000

Dat belooft dus niet veel goeds. Hoe lang die second-wave zal duren is niet bekend, zo schrijft hij, maar gekeken naar huidige rally denkt hij aan een wave van drie tot zes maanden. Hij wijst daarbij op een steun van ongeveer $4.300 en denkt ook dat dit zal standhouden. Met Elliott Waves is dat echter geen zekerheid, aangezien het een methode betreft die immer bijsturing behoeft afgaande op ontwikkelingen mettertijd.

Verder is hij bijzonder bullish op bitcoin, ondanks zijn negatieve korte termijn visie. De opvolgende rally gaat volgens hem daarbij tot de $65.000. Daarbij sluit hij niet uit dat bitcoin de komende jaren een potentieel kan bereiken van $100.000.

Volgens zijn analyse is het dus nog niet het beste moment om in bitcoin te stappen, zoals Forbes gisteren in zijn nieuwsbrief beschreef. Hoe dan ook wordt door beide partijen flink hogere prijzen verwacht de komende jaren.

Bron: Seeking Alpha

Foto: Flickr / goodegg0843

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCcrypto